Information angående Coronaviruset Covid-19

AZALEA JAPANSK VITROSA 20-25CM KRUKODLAD

225,00 kr

Härdig och fantastiskt vacker växt!

Karamellsöta blommor med vita och rosaskiftande kronblad. Blommar rikligt i maj-juni. Bladen är små nätta och bladverket friskt grönt, även på vintern. Plantera gärna i torvblandad surjord halvskugga gärna f...

Se fullständig produktbeskrivning

Hemleverans

Produktbeskrivning

Härdig och fantastiskt vacker växt!

Karamellsöta blommor med vita och rosaskiftande kronblad. Blommar rikligt i maj-juni. Bladen är små nätta och bladverket friskt grönt, även på vintern. Plantera gärna i torvblandad surjord halvskugga gärna fuktigt. Fantastisk liten härdig tätväxade och välblommande buske, mycket odlingsvärd.

Teknisk information
Latinskt namn: Rhododendron Kermesina Roséa
Typ: Rhododendron/Azalea
Storlek: 20-25cm, krukodlad
Krukstorlek: 15-19cm
Lövverk färg: grön
Blomning färg: vitrosa
Blomningstid: maj/juni
Växtplats: halvskugga
Jordmån: surjord
Zon: 1-3

Övrig information
Azalean Kermensina Rosé, blommar med magiska polkalika blommor då kronbladen skiftar i vit och rosa färg och de långa pistillerna ger ett exotiskt intryck. Denna karamellsöta lilla buske är vintergrön och pryds av små frisktgröna blad och bildar en kompakt och robust azalea som är känd för att vara extra vinterhädig, ca 80cm i höjd. De rosa blomsterknopparna som omger busken i maj slår ut i en häpnadsväckande överdådig blomning i maj-juni. Blomningen sker i mindre klasar av klockformade blommor där varje blomma har en egen stjälk, mycket vackra att plocka som dekoration i fågelbad eller vattenfyllda fat. Azalean går lika bra att plantera i kruka eller som solitär vid stenplatser, damm eller i lummiga rabatter ackompanjerad av rhododendron. Dock bör man liksom med rhododendron tänka på att den kräver torvblandad lucker surjord och trivs bäst i halvskugga gärna vindskyddat något fuktiga lägen. 

Mer information
Produktnamn AZALEA JAPANSK VITROSA 20-25CM KRUKODLAD
Artikelnummer 6794040A
Vikt 0.000000
EAN-nr 0200500251890
Typ AZALEA
Varumärke PIARDINO

Recensioner

Här kan du ställa en fråga eller lämna en recension på BAUHAUS produkter.

Läs mer om recensioner här

20800+ nöjda kunder!

28268 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…