Företagare? Logga in eller bli företagskund här.
Varumärken
Beslag som andas
skandinavisk design och funktion

Instruktioner för att montera en självhäftande produkt
För att den självhäftande produkten ska sitta stadigt och göra jobbet är det viktigt att den monteras korrekt. Följ dessa 4 steg!

1. Rengör underlaget noga och låt det torka 10 minuter. Rengöringsmedlet får inte innehålla olja
2. Avlägsna skyddsfilmen
3. Applicera produkten på önskad plats
4. Låt limmet härda 24 timmar innan produkten belastas

Montera inte självhäftande produkter på våtrumstapet.
Självhäftande produkter rekommenderas INTE att monteras på våtrumstapet då mjukgörare i våtrumstapet påverkar limmet negativt och produkten kan lossna från väggen.

Montering i lättbetong
När du ska montera mindre produkter på lättbetong kan du använda plast- eller nylonplugg, samt skruv. Speciell lättbetongplugg används för tyngre produkter och produkter som ska tåla hög belastning. Eftersom lättbetong är porös, bör du då använda ett metallborr och plugg som expanderar en bit in i väggen. Förborra lika djupt som skruvens längd. Blås rent borrhålet för att därefter montera plugg. Skruva slutligen in skruv i pluggen.

Montering i betong
Ska du montera en produkt på betong? Då finns det ett par saker att tänka på för att produkten ska hänga stadigt på plats. Använd expanderbult för tyngre betongprodukter och borra med slagborrmaskin. Välj ett borr med hårdstålsspets och samma dimension som pluggen. Borrhålet ska vara lika djupt som skruvens längd. Blås rent borrhålet för att därefter montera plugg. Skruva slutligen in skruv i pluggen. För övriga produkter, använd plast- eller nylonplugg och skruv.

Montering i gipsskivor
För att montera smidigt på gipsskivor bör du använda metallexpander eller nylonexpander, som expanderar på insidan när skruven dras i. Viktigt att tänka på är att gips är poröst. Borra därför ett hål med samma diameter som expandern och tryck varsamt i expandern i hålet. Använd träskruv för tyngre produkter på gipsskivor. Tyngre produkter och produkter som ska tåla hög belastning bör inte monteras med expander i gipsskiva. De monteras istället med träskruv där det finns en regel bakom gipsskivan.

Montering i spån/träfiberskivor
För montering på spån/träfiberskivor bör du använda träskruv eller spånskiveskruv. Det blir enklare att skruva för hand om du först gör ett anvisningshål med en syl eller ett mindre borr. Använd den skruv som medföljer produkten.

Montering i tegel
Tegel är nästan lika hårt som betong, men kan spricka om du borrar för nära kanten. För tyngre produkter och produkter som ska tåla hög belastning är det en god idé att använda expanderbult. För övriga och lättare föremål, kan du använda plast- eller nylonplugg och skruv.

Välj rätt plugg eller bult
För montering på tegel är det bäst att borra med en slagborrmaskin. Välj en borr med samma dimension som pluggen. Borrhålet ska vara lika djupt som skruvens längd. Blås rent borrhålet för att därefter montera plugg. Skruva slutligen in skruv i pluggen.

Rengöringsprocedur
- Torka av ytan med en lätt fuktad mikrofiberduk med ljummet vatten.
- Vid de tillfällen rengöringsmedel används bör de ha ett PH-värde mellan 7,5–9,5 samt ej innehålla slipmedel.
- Avlägsna rengöringsmedlet noggrant med kallt vatten.
- Eftertorka produkten med en torr mikrofiberduk för att undvika kalkfläckar.

Skötsel av krom och rostfritt stål
Vad gäller smuts- eller kalkfläckar på krom och rostfrittstål tas de enklast bort med rengöringsmedel avsedd för detta. Läs anvisningarna noggrant och testa alltid först på liten yta. Även hushållsättika (max 12%) är effektiv mot kalkfläckar. Gnid in, låt verka, skölj av med rent vatten och torka torrt med en mikrofiberduk. Undvik alltid lösningsmedel, liksom hårda skursvampar och skurpulver med slipmedel.

Skötsel av mässing
Mässing är ett material som är känsligt för korrosion, det innebär att med tiden får mässing en vacker patina som kan putsas upp med mässingsputs. Smedbos mässingsprodukter är däremot högpolerade och lackerade vilket bevarar mässingens utseende. Det är därför extra viktigt att aldrig använda starkt rengöringsmedel med slipmedel i mässingsvård. Förutom att det ger märken på produkten, kan det även avlägsna den skyddande lackytan. Välj hellre ett milt pH-neutralt rengöringsmedel utan slipmedel eller tvållösning.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Laddar…