I STORA DELAR AV SVERIGE ÄR DET BEVATTNINGSFÖRBUD JUST NU, SÅ FRÅGAN MÅNGA STÄLLER SIG ÄR OM DET GÅR ATT LÖSA BEVATTNINGEN AV TRÄDGÅRDEN PÅ ANDRA SÄTT?

Svaret är: Ja, det går att lösa vattningen! 
Det betyder dock inte att det är fritt fram att använda kommunalt vatten och grundvatten, utan man måste vara mer miljösmart och ta tillvara på de resurser som finns på ett klimatsmart sätt. 
Med andra ord, nyttja tillgängliga resurser och möjligheter utan att bryta mot förbudet. 

Vilka resurser ska du ta tillvara på?
När det regnar har du möjligheten att samla upp regnvatten i mängder, detta vatten kan du fritt använda för bevattning av din trädgård. Det gäller därför att ta tillvara på regnvattnet. På BAUHAUS hittar du smarta produkter för uppsamling och användning av regnvatten. Vi har moderna och hållbara regnvattentunnor som rymmer upp till 400 liter vatten och som effektivt samlar upp regnvattnet. Vid sidan om dessa finns självklart den mer klassiska regnvattentunnan. 

Hur får du vattnet från regnvattentunnan till önskat ställe?
Det finns flera möjligheter att flytta på regnvattnet, du kan givetvis använda en vattenkanna som du smidigt stoppar ner i den öppna tunnan och låter den fyllas med vattnet. Har du en regnvattentunna med avtappningskran vrider du istället enkelt på kranen och fyller hinken eller vattenkannan. Ett mer modernt och effektivt sätt är att använda en vattenpump som är anpassad för regnvattentunnor, hos oss hittar du en regnvattenpump från Gardena. Denna ger dig möjligheten att koppla på vattenspridare, bevattningsmunstycken eller Gardena Micro-Drip-System.

Har du en egen brunn på tomten som du behöver vatten ifrån?
Då kan du ta hjälp av AL-KO BMP 14000 för att pumpa upp vattnet från brunnen till din trädgård och hålla den grön och blomstrande under hela sommaren!  Fungerar även för cistern och regnvattentunna.

Smart pump
för vattentunnor!

 
 

16397+ nöjda kunder!

24094 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…