Bygga badrum

Att bygga ett nytt badrum är ett spännande projekt, vi på FixarTV har all information du behöver. Filmen nedan visar hur du gör från första till sista moment, och varje delmoment finns även som egna filmer med tydliga steg-för-steg och listor över vilka verktyg och material du behöver.

Steg för steg

 • loading...

  1. Sätta våtrumsgips

  Nu är det dags att sätta våtrumsskivor, ett viktigt moment för att undvika fuktskador. Våtrumsskivor i badrummet måste finnas i hela våtrumszon 1, i resten av badrummet kan det sitta vanliga gipsskivor. Våtrumszon 1 = en meter ut från dusch eller badkar och hela ytterväggen från golv till tak.

  Se detta steg om Sätta våtrumsgips

 • loading...

  2. Kottla

  Att kottla gör vi så att din badrumsinredning som exempelvis handfat och duschblandaren skall få fäste och sitta ordentligt på väggen. För att ett handfat eller duschblandare ska sitta ordentligt måste du regla upp med träplankor inne i väggarna.

  Se detta steg om Kottla

 • loading...

  3. Våtsäkra väggar

  Våtrumssäkring när du bygger badrum är ditt bästa skydd mot fuktskador, här visar hur du jobbar med väggarna. När du ska våtsäkra dina badrumsväggar själv är det viktigt att du använder rätt material, och dokumenterar varje steg i processen.

  Se detta steg om Våtsäkra väggar

 • loading...

  4. Kakla och sätta kakel

  När du själv ska sätta kakel i badrummet är det viktigt att använda rätt verktyg, och har du ett fall i badrummet tipsar vi om bra teknik för att få det snyggt. Fixartv ger dig hjälp för att underlätta arbetet, de olika momenten ser du nedan.

  Se detta steg om Kakla och sätta kakel

 • loading...

  5. Lägga klinker

  På badrumsgolvet är det klinker som gäller, inte sprödare kakel. Nedan har du en lista över lämpliga verktyg och material, och exakt hur du går tillväga för att lägga klinker.

  Se detta steg om Lägga klinker

 • loading...

  6. Skära i kakel och klinker

  Att skära i kakel och klinker kan kännas skrämmande. Men lugn, FixarTV hjälper dig att göra det på rätt sätt.

  Se detta steg om Skära i kakel och klinker

 • loading...

  7. Foga

  När du har satt kakel och lagt klinker är det hög tid att foga samman plattorna. Här har du tips och tricks för hur du använder fogmassa på bästa sätt.

  Se detta steg om Foga

 • loading...

  8. Montera duschhörna

  Att montera en duschvägg, eller duschhörna, är ett kul projekt. Här får du värdefulla tips för att det ska bli snyggt, och att vattnet håller sig på det våtsäkra området.

  Se detta steg om Montera duschhörna

 • loading...

  9. Montera handfat/skåp

  När du ska montera badrumsinredning som ett handfat är det viktigt att det blir rakt och prydligt, i videon visar vi hur detta görs på bästa sätt, och hur du anpassar badrumsmöbeln efter vattenrören.

  Se detta steg om Montera handfat/skåp

 • loading...

  10. Borra i kakel/klinker

  FixarTV hjälper dig med knepet för att borra i kakel.

  Se detta steg om Borra i kakel/klinker

 • loading...

  11. Montera spegelskåp

  När du ska montera ett spegelskåp gäller det att du hittar reglarna, så du vet exakt var du ska skruva. FixarTv instruerar hur du går tillväga.

  Se detta steg om Montera spegelskåp

Laddar…