Bygga innervägg

Ska du bygga en ny intervägg hjälper vi på FixarTV dig gärna. Filmen nedan visar hur du gör från första till sista moment, och varje delmoment finns även som egna filmer med tydliga steg-för-steg och listor över vilka verktyg och material du behöver.

Steg för steg

 • loading...

  1. Regla innervägg

  Att bygga en innervägg kan göra stor skillnad i hemmet. När du ska bygga en vägg måste du börja med att regla. Reglarna fungerar som väggens skelett. Här får du koll på hur du reglar med plåtreglar för en stabil innervägg.

  Se detta steg om Regla innervägg

 • loading...

  2. Sätta OSB eller plyfa

  För att en vägg ska hålla när du ska hänga upp en tavla eller ett skåp, behövs det ett material som skruven kan fästa i. Man lägger därför till ett lager i väggen, en OSB -skiva eller en PLYFA-skiva.

  Se detta steg om Sätta OSB eller plyfa

 • loading...

  3. Sätta gips i innervägg

  Gipsskivan är det yttersta skiktet av din innervägg, resten kallas för dekor. När du ska sätta gips är det viktigt att vara noggran så att väggen blir rak och fin.

  Se detta steg om Sätta gips i innervägg

 • loading...

  4. Isolera innervägg

  Att isolera en innervägg är ett viktigt uppdrag för den som inte vill bli störd av oljud. Tänk nu på att inte packa isoleringen, lätt och luftigt är nyckeln till en isolerad vägg.

  Se detta steg om Isolera innervägg

 • loading...

  5. Bredspackla innervägg

  Att bredspackla innerväggen är nyckeln för att jämna till skarvar och hörn. Gå några vändor med spackelspaden över väggarna och vips så har du byggt en snygg och prydlig innervägg.

  Se detta steg om Bredspackla innervägg

Laddar…