Bygga kök

Köket är hemmets hjärta har det sagts, vi vill därför ge dig värdefulla tips hur du bygger ett nytt kök. Filmen nedan visar hur du gör från första till sista moment, och varje delmoment finns även som egna filmer med tydliga steg-för-steg och listor över vilka verktyg och material du behöver.

Steg för steg

 • loading...

  1. Montera köksskåp

  Om du ska montera ett nytt kök har Fixartv en tydlig och bra guide, du börjar med att montera köksskåp. Nyckeln för att få snyggt uppsatta köksskåp är att få allt rakt, använd vattenpasset innan du börjar skruva.

  Se detta steg om Montera köksskåp

 • loading...

  2. Montera bänkskiva

  Nu är det dags att välja och såga till den bänkskiva som ska placeras på kökets underskåp. Det finns olika material, tjocklek och struktur på bänkskivor, du väljer helt enkelt den du gillar bäst.

  Se detta steg om Montera bänkskiva

 • loading...

  3. Montera diskbänk / diskho / induktionshäll

  Du har nu valt och sågat ut en bänkskiva, men innan du skruvar fast den behöver du montera i diskhon och induktionshällen. Här får du bra tips på hur du gör detta, och vilka verktyg du behöver.

  Se detta steg om Montera diskbänk / diskho / induktionshäll

 • loading...

  4. Sätta kitchen board / fibo tresbo

  Istället för kakel kan man använda en kitchenboard, eller en så kallad FibroTresboskiva. Det funkar minst lika bra och dessutom går det mycket snabbare att sätta upp på väggen än vad kakel gör.

  Se detta steg om Sätta kitchen board / fibo tresbo

 • loading...

  5. Montera köksfläkt

  För att slippa mat-os i köket ska du montera en köksfläkt, Fixartv hjälper med grundstegen men sen beror det naturligtvis på märke och modell av fläkt. Det är egentligen inga svårigheter, bara är att läsa instruktionerna väl och se till att det bli rakt.

  Se detta steg om Montera köksfläkt

Laddar…