Skärma av uteplatsen mot nyfikna blickar eller skydda mot vind?

Hos BAUHAUS hittar du 
mängder av vindskydd i olika utföranden och storlekar. Välj mellan modernt glas, eleganta
klassiker i trä eller kanske vindskydd i glas- och träkombination. Vindskydden finns i 
flera olika storlekar och former för att du ska kunna skapa en levande utemiljö anpassad
efter just din uteplats och trädgård.

 

Att tänka på när du ska bygga vindskydd

 

1. Vart ska vindskyddet placeras?
Börja med att besluta var vindskyddet ska stå. Är huvudsyftet att hålla nyfikna blickar borta eller vill du ha en lummig och ostörd uteplats med till exempel klätterväxter?

 

2. Vilken storlek ska vindskyddet ha?
Mät upp hur stort du vill ha ditt vindskydd, tänk på att du kan kombinera högre, lägre och sluttande element för att skapa en härligt ombonad uteplats utan att stänga ute kvällssolen.

 

3. Med eller utan grind?
Till vissa serier av vindskydd finns det grindar. En grind kan i många fall vara praktiskt när du har husdjur eller barn i familjen och kan vara lämplig i de fall vindskyddet används som staket. Kom ihåg att beräkna och dra av bredden på grinden eller öppningen, så du inte köper för många vindskydd.

 

4. Vilken stolpe ska du välja?
I de fall då en specifik stolpe rekommenderas hittar du en stolpe med passande dimensioner för det valda staketet under tillbehör.

 

VÄLJ RÄTT INFÄSTNING FÖR RÄTT UNDERLAG!

 

Altan/ trä
Vid infästning av vindskydd på befintlig altan eller i trä monteras stolparna i en stolpsko som skruvas fast ovanpå trädäcket.

Ett annat alternativ är att skruva fast stolpen på sidan av altanen med en genomgående skruv som fästs in i altanens bärande reglar.
Välj dimension på skruv utifrån storleken på skruvhålen i stolpskon. Viktigt att tänka på är att skruvarna som används är godkända för utomhusbruk.

 

Sten/betong
Ska vindskyddet monteras där det är berg eller sten som underlag används en stolpsko som är gjord för ingjutning.

 

Mark/Jord
För att fästa ditt vindskydd i mjukare material kan du använda stolpspjut, denna typ av infästning kräver inget förarbete och slås enkelt ner i jorden med slägga och slagkloss.

Viktigt att tänka på med denna infästning är att stolpspjuten inte klarar av höga eller tunga vindskydd och risken finns att vindskyddet viker sig.
Vill du garantera att ditt vindskydd står stadigt kan du istället montera de bärande stolparna med färdiga plintar som grävs ner i marken
eller gjuta fast stolpskon i ett papprör som fylls med betong.

 

 

17249+ nöjda kunder!

23968 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…