Information

Vad är en byggblogg?

Har du eller håller du på att bygga eller renovera ett rum, ditt hus, lägenhet, sommarstuga, lekstuga, bastu eller liknande och dessutom bloggar om det är du välkommen att nominera din blogg till Årets Byggblogg. Det går också bra att nominera andras byggbloggar.

Kriterierna för att bloggen ska bli godkänd är att arbetet ska ha utförts hantverksmässigt, samt att arbetet är av permanent karaktär. Till exempel innebär det att en renodlad inredningsblogg inte uppfyller kraven för en byggblogg, medan en tapetsering kvalar in som ett bygge. Kriterierna ligger till grund för juryns beslut när de utser Årets Byggblogg.

Vinster

Efter att svenska folket röstat fram sina sex favoritbloggar kommer juryn att välja ut första, andra och tredjepristagarna.

1:a pris är ett projektkort hos BAUHAUS laddat med 25 000 kronor
2:a pris är ett projektkort hos BAUHAUS laddat med 10 000 kronor
3:e pris är ett projektkort hos BAUHAUS laddat med 5 000 kronor

Regler

Så här utses Årets Byggblogg:

 • Nominera din byggblogg på bauhaus.se/byggblogg
 • Byggbloggen ska vara nominerad senast den 28 juli 2014 då nomineringen stängs. 
 • Röstningen pågår mellan 29 juli till och med 14 september 2014. Det går endast att rösta en gång per Facebook-konto. Ev röstfusk diskvalificeras.
 • De sex byggbloggarna med flest röster går till final.
 • Första-andra och tredjepristagaren utses av en jury bestående av Johan Saxne, Susanna Zacke och Sania Hedengren och Tina Thörner. 18 september utses vinnarna.

Reglerna är enkla: 

 • Nominera din byggblogg
 • Byggbloggens namn, samt innehavarens namn och e-post måste anges i anmälningsfunktionen.
 • Bidraget ska skickas in och blivit godkänd senast den 28 juli 2014.
 • Endast godkända bloggar publiceras. 

Tävlingsvillkor

 1. Tävlingsarrangör är BAUHAUS & Co KB
 Org.nr: 969630-6944 
Enköpingsvägen 41
177 38 Järfälla 
 2. Tävlingen är öppen för personer över 16 år som är bosatta i Sverige. 
 3. Anställda och familjemedlemmar till anställda på BAUHAUS & Co KB, Priest PR och eventuella hel – och delägda dotterbolag till nämnda bolag samt juryn och familjemedlemmar till juryn, äger inte rätt att delta i tävlingen. 
 4. Genom att delta i denna tävling förbinder sig varje tävlande att följa tävlingsvillkoren. 
 5. Tävlingen pågår mellan 2014-06-02 – 2014-09-18. Bidraget ska nomineras senast den 28 juli. Röstningen pågår mellan den 29 juli – 14 september. Juryn överlägger från den 15 september och vinnarna presenteras den 18 september. 
 6. Juryn utser en vinnare samt en andra- och tredjepristagare bland sex finalbidrag. Finalbidragen kommer att bestå av de sex bidrag som fått flest röster den 14 september 2014. Det går endast att rösta en gång per Facebook-konto.
 7. Om två bidrag har fått exakt samma antal röster den 14 september 2014 utser juryn vilket av dessa bidrag som går till final. 
 8. Tävlingsdeltagaren garanterar att insänt tävlingsbidrag inte gör intrång i annans immateriella rättigheter, inte strider mot upphovsrättslagen och inte innebär ett annat otillbörligt nyttjande enligt motsvarande utländska regelverk. 
 9. Tävlingsarrangören har rätten att diskvalificera bidrag som kan anses vara stötande eller bryter mot tävlingsregler/villkor. Ev röstfusk diskvalificeras.
 10. Juryns beslut kan inte överklagas. 
 11. Vinnaren meddelas den 2014-09-18 via kampanjwebben, i Bauhaus sociala kanaler samt genom pressmeddelande. 
 12. För att delta i tävlingen ska anmälan ske här. 
 13. Arrangören förbehåller sig rätten att använda inskickade bidrag i sin marknadskommunikation. Genom att delta i tävlingen godkänner deltagaren att bidraget får användas av arrangören. 
 14. 1:a pris är ett projektkort hos BAUHAUS laddat med 25 000 kronor 
 15. 2:a pris är ett projektkort hos BAUHAUS laddat med 10 000 kronor 
 16. 3:e pris är ett projektkort hos BAUHAUS laddat med 5 000 kronor 
 17. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren