Juryn

Juryn är de som slutgiltigt utser vinnaren "Årets byggblogg 2014"

Sanna och Sania

Den kreativa duon Susanna Zacke och Sania Hedengren är verksamma som inredningsstylister, journalister och författare och har tillsammans gett ut ett tiotal inredningsböcker. Läs mer om Sanna och Sania på www.sannaochsania.blogspot.se.

Tina Thörner

Tina Thörner är mest känd som en mycket framgångsrik kartläsare inom rally. Idag driver hon sitt egna företag och arbetar som föreläsare, författare och coach. Tina är uppvuxen med devisen ”gör en inget – så blir dä inget” vilket förklarar hennes otroliga drivkraft som även genomsyrar hennes intresse för bygg- och inredning. 1995 köpte hon en lanthandel i Botilsäter utanför Säffle på Värmlandsnäs. som hon totalrenoverade med allt vad det innebär. Läs mer om Tina på www.tinathorner.se.

Johan Saxne

Johan Saxne är informations- och marknadschef på BAUHAUS. Johan utsågs till årets bästa marknadschef inom kategorin bygg- och fixarvaruhus 2011 och har ett brinnande intresse för kakelteknik och badrumsrenovering.

Årets Byggblogg 2014 är utsedd!

Första pris i Årets Byggblogg går till Görlinge Norrgård!
Andra platsen kneps av Att skapa ett hem följt av trejdepristagaren Mitt vita hus och hem.
Det har varit en tuff och jämn kamp om prispallen där 64 byggbloggar tävlat om vilken som är Årets Byggblogg 2014. I söndags stängdes röstningsförförandet där de sex bloggar med flest röster gick till final. Finalisterna var; Görlinge Norrgård, Björkhaga i Gnesta, Mitt vita hus och hem, Att skapa ett hem och hem, Byggdamm och Bygg för hälsan.

Juryn sattes verkligen på prov då det var jämn och hög kvalitet på samtliga byggbloggar i finalen men var eniga i sitt beslut. Den kvalificerade juryn består av stylist- och inredningsduon Susanna Zacke och Sania Hedengren, Johan Saxne, Informations- och marknadschef på BAUHAUS samt Tina Thörner som är byggentusiast, rallykartläsare, föreläsare och coach.

Första plats: Görlinge Norrgård
Motivering:
Görlinge Norrgård beskriver ett otroligt ambitiöst och spännande renoveringsprojekt där husets historia varvas med intressant byggnadsvård. Byggarbetet är mycket väl genomfört och beskrivs enkelt och snyggt på den lättnavigerade bloggen med många bilder och informativ text. Görlinge Norrgård delar ärligt med sig av både med- och motgångar vilket får läsaren ännu mer involverad av bygget. Byggbloggen är otroligt inspirerande och känslan som den lämnar efter sig är att ingenting är omöjligt.

Andra plats: Att skapa ett hem
Motivering:
Bloggen Att skapa ett hem är en fantastisk inspirationskälla för många hemma-fixare runt om i landet då den beskriver renoveringen av ett hus byggt 1966 – en hustyp många faktiskt bor i och får därför en hög igenkänningsfaktor. Att skapa ett hem delar generöst med sig av både kostnadskalkyler, offerter och faktiska priser för varje projekt till sina läsare. Bloggen är lättnavigerad och inspirerande med spännande före och efterbilder. Att skapa ett hem lyckas även med konststycket att variera inläggen med allt från besparing av bergvärme till lyxig mosaik.

Tredje plats: Mitt vita hus och hem
Motivering:
Mitt vita hus och hem är en personlig och varierande blogg där man får titta in i det vita hemmet i romantisk stil som så många gillar och inspireras av. Lyxiga frukosttips varvas med byten av fönster och foder, det blir både lättläst och matnyttigt. Detta är trots allt främst en inredningsblogg som visar interiörer och ger tips på allt möjligt från förvaringslösningar till hur man kan placera ut stearinljusen på ett vackert sätt och hedras därför med tredjepriset.

BAUHAUS vill tacka alla er fantastiska byggbloggare för att ni deltog i Årets Byggblogg 2014!