Vinnaren får 25.000 kr! Läs mer här

Vinnarintervju

guldplakatVarför tror du att din byggblogg varit så pass populär?

Tror att det har att göra med att jag dokumenterat från "scratch", från att vi började fälla de första små träden till att vi nästan är i mål 2 år senare. Har också fått höra att jag skriver roligt och jag försöker verkligen att bjuda på "bakom kulisserna" när det inte är så glamouröst! Som när vi bodde i husvagn i 3 månader och hade regnvatten att duscha i. 

Vad är ditt bästa renoveringstips till andra som ska börja bygga/renovera? 

1: Blunda och hoppa! Om vi hade lyssnat på alla som sa att det inte skulle gå skulle vi definitivt inte sitta här idag, lyssna på magkänslan
2: Ha respekt för att det är jobbigt, tufft, ekonomiskt krävande, slitigt och väldigt väldigt frustrerande många gånger. Båda måste vara lika engagerade!
3: Lyssna på folk som kan, inte som tror att de kan

Var hämtar du själv inspiration till renovering och inredning?
Vårt hus går mycket i New England stil och mycket idéer får jag från amerikanska filmer och Google. Oftast får jag en klar bild i huvudet av hur det ska se, vårt kök till exempel. Flera köksföretag försökte men det slutade med att jag ritade det själv, hade så svårt att få någon annan att förstå min bild. 

Var hämtar du kunskap till ditt byggprojekt? 
Oj, överallt! Från min sambo som är snickare, byggahus.se, personal på byggvaruhus, bloggar. Men absolut mest från min sambo, hans kunskaper är enorma när det gäller detta har jag märkt under resans gång!