Information angående Coronaviruset Covid-19

SLIPSATS P CM 790 20KG

119,00 kr
Finns endast i varuhus

CM 790 SLIPSATS P 20 KG SÄCK
Obs! Endast beställningsvara i varuhus

CM 790 Slipsats P är ett pumpbart cementbruk/avjämningsmassa. Produkten är avsedd som ett uppfyllnadsmaterial vid större avjämningsbehov.

OBS! Vid köp av hela pallar levereras p...

Se fullständig produktbeskrivning

Produktbeskrivning

CM 790 SLIPSATS P 20 KG SÄCK
Obs! Endast beställningsvara i varuhus

CM 790 Slipsats P är ett pumpbart cementbruk/avjämningsmassa. Produkten är avsedd som ett uppfyllnadsmaterial vid större avjämningsbehov.

OBS! Vid köp av hela pallar levereras produkten med lastbil med bakgavellift vilket innebär att leveransen är såpass stor/tung att vanlig leverans inte kan förekomma och speciella villkor gäller. Leverans är endast möjlig vart sådan lastbil kan komma fram och har möjlighet att lasta av produkten. Levereras endast till brofasta öar. 48st/per pall.

Användningsområde
Avjämningsmassan är lämpad för nyproduktion, renovering. Produkten är avsedd för inomhusbruk med underlag så som betong, lättbetong, sten och keramik. Produkten får inte användas i statiskt bärande konstruktioner.

Förbehandling
Underlaget ska vara rent och fritt från damm, cementhud, fett eller andra föroreningar som kan förhindra vidhäftningen. Underlagets vidhäftnings- eller ythållfasthet ska inte underskrida 0,5 MPa. Underlaget primas alltid med PP 600 Primer som ska torka före spackling. Med hänsyn till primerns filmbildning ska underlagets temperatur inte underskrida 10°C. För bästa arbetsresultat bör temperaturen i arbetslokalen vara mellan 10-25°C. Vid högre respektive lägre temperatur förkortas respektive förlängs tiden för härdning. En betongkonstruktion ska inte avjämnas tidigare än en månad efter gjutning med hänsyn till sprickbildningar på grund av krympning och eventuella sättningar. Riktvärdet 90% RF i konstruktionen bör sättas som övre gräns för avjämningsarbete. Använd Combimix avstängarlist som avgränsning. Förse alltid brunnar med tillräcklig tätning innan spackling påbörjas, för att undvika igensättning av avloppsledningar.

Blandning
Torrpulvret blandas med max 3,2 liter vatten (max 16%) per säck om 20 kg. Blandningen utförs med borrmaskinsvisp, alternativt med avsedd blandarpump. Rätt vatteninblandning kontrolleras genom flytprov med en cylinder med Ø 30 mm och höjd 50 mm på en plexiglasskiva 300x300 mm. Med rätt vatteninblandning skall utbredningen vara max 100 mm. Med flytprovet kontrolleras också att massan är väl sammanhållen och fri från separation.

Applicering
Den blandade massan hälls ut för hand, alternativt pumpas ut på underlaget i våder. Varje ny våd läggs i den gamla våden så snart som möjligt så att massan kan flyta samman till en jämn beläggning. Bredden på våden avpassas till blandarpumpens kapacitet och beläggningstjocklek. Materialet kräver en lätt mekanisk bearbetning med en tandad spackel för att åstadkomma en släthet som är tillräcklig för klinkerläggning. Vid mattläggning kan en bredspackling alternativt en tunn avjämning behövas för att uppnå maximal släthet.

Efterbehandling och uttorkning
Innan uttorkning kan den halvhärdade avjämningsmassan med lätthet formas eller skäras. Före mattläggning skall man alltid försäkra sig om att underliggande konstruktion är tillräckligt uttorkad. Riktvärdet för uttorkning av produkten är 2–3 dygn. Det angivna riktvärdet förutsätter ett uttorkningsklimat med ca 20°C, 40% RF och visst luftombyte.

Kontrollera alltid produktens datummärkning och kvalitet innan montering. Reklamationer på använda produkter godtas ej.

Varningsinformation: Kan orsaka irritation i luftvägarna.
Säkerhetsdatablad finns att rekvirera.

Skadliga ämnen/blandningar som
* är skadliga vid hudkontakt, inandning eller förtäring
* irriterar hud, ögon eller luftvägar
* kan ge hudallergi
* kan leda till dåsighet eller att man blir omtöcknad.

Mer information
Produktnamn SLIPSATS P CM 790 20KG
Artikelnummer 3850046A
Vikt 20.000000
EAN-nr 7350007771520
Netto vikt 20.00
Typ SLIPSATS
Varumärke COMBIMIX

Recensioner

Här kan du ställa en fråga eller lämna en recension på BAUHAUS produkter.

Läs mer om recensioner här

21126+ nöjda kunder!

28635 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…