Information angående Coronaviruset Covid-19

HANDSPACKEL CM 840 BYGG 12,5KG/SÄCK

179,00 kr
Finns endast i varuhus

CM 840 HAND BYGG 12.5 KG SÄCK

CM 840 Hand Bygg är ett snabbhärdande finspackel för handapplicering.

OBS! Vid köp av hela pallar levereras produkten med lastbil med bakgavellift vilket innebär att leveransen är såpass stor/tung att vanlig levera...

Se fullständig produktbeskrivning
1.0000000000 2

Lagerstatus i varuhus:

Produktbeskrivning

CM 840 HAND BYGG 12.5 KG SÄCK

CM 840 Hand Bygg är ett snabbhärdande finspackel för handapplicering.

OBS! Vid köp av hela pallar levereras produkten med lastbil med bakgavellift vilket innebär att leveransen är såpass stor/tung att vanlig leverans inte kan förekomma och speciella villkor gäller. Leverans är endast möjlig vart sådan lastbil kan komma fram och har möjlighet att lasta av produkten. Levereras endast till brofasta öar. 48st/per pall.

Användningsområde
Handspacklet är lämpat för nyproduktion och renovering. Produkten är avsedd för inomhusbuk på underlag av betong, lättbetong, sten, golvgips, keramik, homogen PVC och trä. Handspacklet är lämpligt för fallbyggnad upp till 50 mm.

Förbehandling
Underlaget ska vara rent och fritt från damm, cementhud, fett och andra föroreningar som kan förhindra vidhäftning. Underlagets vidhäftnings- och ythållfasthet ska inte underskrida 0,5 MPa. Underlaget primas alltid med PP 600 Primer som ska torka före spackling. Med hänsyn till primerns filmbildning ska underlagets temperatur inte underskrida 10°C. För bästa arbetsresultat bör temperaturen i arbetslokalen ligga mellan 10 och 25°C. Vid högre eller lägre temperatur förkortas respektive förlängs tiden för härdning. Med hänsyn till sprickbildningar på grund av krympning och eventuella sättningar, ska en betongkonstruktion inte avjämnas tidigare än en månad efter gjutning. Riktvärdet 90% RF i konstruktionen bör sättas som övre gräns för avjämningsarbete. Använd Combimix avstängarlist som avgränsning. Förse alltid brunnar med tillräcklig tätning innan spackling påbörjas, för att undvika igensättning av avloppsledningar.

Blandning
Torrpulvret blandas med max 2,25 liter vatten (max 18%) per 12,5 kg säck eller med max 3,6 liter vatten per 20 kg säck. Blandningen utförs i två moment. Först blandas spacklet till en klumpfri massa i ca 2 min (till önskad konsistens). Låt spacklet vila 1 min och blanda därefter massan i ytterligare 1 min. Blandningen utförs med borrmaskin och visp. Spackel som börjat härda får inte röras upp med mer vatten utan ska kasseras.

Applicering
Den färdigblandade massan fördelas på golvet med slät stålspackel. Spackelmassan ”skrapas” på underlaget. Större svackor, kan med fördel rätas upp med en rätskiva innan bredspackling.

Efterbehandling och uttorkning
Innan uttorkning kan det halvhärdade spacklet med lätthet formas eller skäras. Före mattläggning ska man alltid försäkra sig om att underliggande konstruktion är tillräckligt uttorkad. Riktvärdet för uttorkning av produkten är 1–3 timmar. Den angivna torktiden förutsätter ett uttorkningsklimat med ca 20°C, 40% RF och visst luftombyte.

Varningsinformation: Orsakar allvarliga ögonskador. Irriterar huden.
Säkerhetsdatablad finns att rekvirera.

Frätande ämnen/blandningar som orsakar
* allvarliga frätskador på hud, ögon och vid förtäring.
* allvarliga ögonskador.

Mer information
Produktnamn HANDSPACKEL CM 840 BYGG 12,5KG/SÄCK
Artikelnummer 3850074A
Vikt 12.500000
EAN-nr 7350007772169
Netto vikt 12.50
Varumärke COMBIMIX

Recensioner

Här kan du ställa en fråga eller lämna en recension på BAUHAUS produkter.

Läs mer om recensioner här

21126+ nöjda kunder!

28635 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…