Pooldäck - så lyckas du med bygget!

Vill du bygga däck runt poolen eller spabadet?
Ett pooldäck är både mysigt och praktiskt att ha i anslutning till poolen.
Däcket hindrar jord, smuts och gräs från att komma ned i badvattnet och ger dessutom din altan en helt ny look.
Men innan du drar igång bygget finns ett par saker att tänka på.

 

1. Anpassa konstruktionen efter poolen
Oavsett pool eller badtunna, är det smartast att sänka ner badet i trallen. Det görs enklast genom att ställa badet på grusad mark och bygga trallen runtom. Det går att placera en badtunna direkt på ett altandäck, men tänk på att full med vatten och badare väger den många hundra kilo. Så för att säkerställa att både grundkonstruktion och trall klarar påfrestningen av en badtunna direkt på altanen, måste en konstruktör räkna på lasterna. 


2. Välj alltid rostfri trallskruv
För att trädäcket runt poolen eller badtunnan ska uppfylla reglerna för godkänt montage – och hålla länge – är rostfri skruv i A4 kvalitet enda alternativet. Trallskruv som inte är av rostfri kvalitet riskerar rostangrepp. Det kan i värsta fall leda till att skruven går av. Regeln är enkel: Pool vid ditt trädäck = alltid rostfri trallskruv i A4-kvalitet!


3. Glöm inte inspektionsluckor
Alla bad går sönder eller måste servas förr eller senare. Säkerställ därför att du bygger in inspektionsluckor i din altan, stora nog för att kunna ta sig ner i grundkonstruktionen. Ett tips är att även installera en arbetsbrytare i anslutning. Då kan tekniker komma och gå utan att du behöver vara hemma. 

4. Tänk igenom virkesvalet
Ett pooldäck kan byggas i en mängd material; linoljetryckt furu, värmebehandlad ask, kärnfuru, träkomposit… Ja, här gäller det att läsa på och välja utifrån smak, miljö, plånbok och hur mycket tid du vill lägga på underhåll. Vanligen faller valet på tryckimpregnerad furu som håller ganska bra mot väta, men kräver årlig tvätt och oljning för lång livslängd.


5. Tänk på insteget
Fundera på hur mycket av badet som ska sänkas ner. Sänker du ner hela badet får du ett ganska svårt insteg. Genom att låta badet sticka upp 40-60 cm ovanför trallen är det ingen match att kliva i.

6. Undvik stickor i fötterna
Många barfotafötter kommer springa på ett pooldäck. Med dolt trallskruvsmontage, ett montage där trallskruven fästs diagonalt i sidan på brädan, slipper fötterna få flisor och stickor, vilket ofta uppstår kring skruvhål i traditionellt monterade trallbrädor. Med Hidden Decking System, HDS, får du ett dolt montage, helt utan synliga skruvar, vilket både barfotasäkrar trallen och ger en riktigt lyxig finish. 
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Laddar…