Information angående Coronaviruset Covid-19

LÄR DIG MER OM SOMMARBESKÄRNING

Träd och buskar ska beskäras på vårvintern eller under sommaren, beroende på art. Bästa perioden för beskärning under sommaren är under den så kallade
JAS-perioden, som står för juli, augusti, september. Att beskära är en konst och rätt redskap är A och O när det kommer till beskärning oavsett vilken typ av träd och buskar du har. Fiskars grensaxar och sekatörer är vassa, lätta att använda och gör trädgårdsarbetet enklare. Beskär du på rätt sätt skapar du en vacker, stadig form och främjar växtens blad, blomning och fruktsättning. Större ingrepp är bäst att utföra under JAS-perioden, även på äppelträd som normalt beskärs under vårvintern. Med sommarbeskärning stimuleras inte tillväxten lika mycket som under vårvintern, snittytorna torkar snabbare och risken för sjukdomar blir mindre.

BESKÄR UNDER RÄTT TID

Har ditt träd angripits av den vanliga svampsjukdomen kräfta är det bra att beskära en torr och solig sommardag, då sprids inte svampen vidare lika lätt som under fuktiga sensommardagar.
Alla som beskurit träd och buskar vet att beskärning högt upp eller långt ner kan vara krångligt, men med Fiskars universalklippare underlättas ditt arbete. Du når både toppen på träd och under täta buskar utan att använda stege eller ligga på knä. Det sparar både tid och är bekvämare för dig.

Spadar

Sekatörer

Grensaxar

Krattor och räfsor

QuikFit

Bevattning

Hammare och släggor

Yxor

25048+ nöjda kunder!

33657 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…