Information angående Coronaviruset Covid-19
Privat
Företag
Varumärken
Privat
Företag
Favoriter
Kampanj

EL-SHUNT FLOORÉ 36 ENERGIKLASS: A

7 036,00 kr
Kampanjpriset gäller t.o.m. 16 maj
Tidigare: 8 795,00 kr Du sparar: 1 759,00 kr
5.0000000000 1

Komplett shunt för enstaka rum med värme året runt

Shuntenheten har till uppgift att sänka temperaturen hos vattnet som kommer från radiatorsy...

Fullständig produktbeskrivning
Delbetala med Premium Kontokort
Från 626:-/mån. Upp till 10% i bonus

Produktbeskrivning

Komplett shunt för enstaka rum med värme året runt

Shuntenheten har till uppgift att sänka temperaturen hos vattnet som kommer från radiatorsystemet. Vanligtvis är radiatorsystemets temperaturer för höga för att levereras till golvet. Shunten kommer att sänka vattentemperaturen till lagom nivå innan vattnet cirkuleras i slingan. Pumpens uppgift är att cirkulera vattnet i slingorna. Pump- och shuntgruppen är även försedd med rumstemperaturreglering och manuell avluftare.

El-shunt FS 36 används när värme önskas året runt i golvvärmesystemet. Normalt finns värme endast att tillgå under uppvärmningssäsongen, d v s oktober-april. El-shunten ger en unik möjlighet till att kombinera fördelarna hos både vattenburen och elektrisk värme. I shunten finns ett värmeelement på 400W (230V) som värmer upp vattnet under sommarhalvåret (max 20 m2)

I shunten ingår en pump, vars funktion är att cirkulera vatten i slingorna. Vatten trycks av cirkulationspumpen förbi värmeelementet och värms innan det går ut i slingorna. Ställdonet stänger tillförseln av vatten från radiatorerna, detta undviker att hela värmesystemet värms. Temperaturen regleras både av den trådlösa rumstermostaten och en givare som känner av vattentemperaturen. Shunten är även utrustad med ett överhettningsskydd med manuell återställning

El-Shunt FS36 kan kompletteras med ett antal komponenter om slingornas antal är två eller tre. För att koppla ihop El-Shunt FS 36 och slingorna behövs ett par rörfördelare. Rörfördelarna har inbyggda injusteringsventiler som används för att balansera flödena inbördes (vattnet tar lättaste vägen dvs genom den kortaste slingan)

Artikeldata

Mer information
Produktnamn EL-SHUNT FLOORÉ 36 ENERGIKLASS: A
Artikelnummer 3860553A
Vikt 3.000000
EAN-nr 7350010413219
Typ SHUNT
Varumärke FLOORÉ

Recensioner

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…