Glada Snickaren

11'e oktober 2010 skrev jag bloggens första inlägg. Jag hade då bott i mitt livs första hus i ca 1 månad och kände en växande panik då jag insåg att alla mina textiler blivit luktsmittade av mögel. Precis allt började lukta gammal jord och en slags unken fuktlukt. Gardiner, kläder, soffan, täcket, handdukar. Till och med jag själv, jag tyckte det började lukta om skinnet mitt trots att det antagligen bara var inbillning.

Jag insåg då att mitt inköp av huset, som var tänkt att förverkliga en dröm, skulle visa sig bli en kamp. En kamp med blod, svett och tårar. Det ironiska var att när den insikten infann sig, så hade jag då aldrig tidigare i hela mitt liv hållt i en hammare. Jag kunde verkligen ingenting om hur ett hus är uppbyggt eller hur något fungerade med t.ex. vatten, avlopp eller el. Bloggen kom till för att ge mig själv ett sätt att dokumentera allt och kunna följa min egen - och husets - utveckling. Från okunnig lägenhetsnörd till glad byggare. Ytterst få av släkt och vänner trodde jag skulle klara mig speciellt långt, de flesta skakade på huvudet och nu kunde de ju dessutom följa min egen undergång genom bloggen.

Nu, två år senare, kämpar jag vidare med hus- och trädgårdsprojektet. Bloggen har nu flera tusen unika besökare i veckan och jag har fått kontakt med många människor som hamnat i liknande situation där jag var för två år sedan. Jag kommer fortsätta att utvecklas och lära mig, men också dela med mig av det jag stöter på till er bloggläsare. Denna blogg är inte tillför att skryta om bambugolv eller nyinköpta lyxmöbler - på denna blogg följer du livet under en totalrenovering. På riktigt.