Företagare? Logga in eller bli företagskund här.

Gräsmattedress

Gräsmattedress är speciellt framtagen för att förbättra hårda och torra gräsmattor. Dressen mjukar upp hårda gräsmattor och hjälper sandiga jordar att hålla fukten. Den innehåller både sand och mull, vilket gynnar gräsets tillväxt och bidrar till att det bildas fler nya skott. Dressen är lagom gödslad för stödsådd på fläckar där gräset växer dåligt eller är för glest.

Vad används Gräsmattedress till?
Gräsmattedressen är en jord som används för att sköta en redan etablerad gräsmatta, och passar inte för att anlägga en ny. Den är inte heller lämplig för stödsådd av gräsmattor med alltför stora ojämnheter. Då krävs istället en grövre anläggningsjord med mer grus för att inte marken ska sjunka ihop.

Var passar Gräsmattedress?
Gräsmattedress passar där du önskar mota bort mossa, vill ha en frodigare gräsmatta och ge gräsmattan rätt förutsättningar. Den är även lämplig vid stödsådd av gräsmattor med kala fläckar.

Guide: så stödsår du din gräsmatta!
Vill du ha en grön, tät och fin gräsmatta? Genom att stödså gräsmattan varje år håller den sig tät och fin samtidigt som risken för tillväxt av ogräs och mossa minskar. Stödsådd är enkelt att göra själv, men roligt att göra tillsammans. Varför inte bjuda in grannarna på stöddsådd och fika i trädgården?

Så här gör du:
1. Gräsmattedress gör bäst nytta om den ligger nere på jordytan. Därför är det viktigt att du börjar med att klippa gräsmattan och noggrant räfsar bort allt löst gräsklipp.
2. Fördela ut små högar med Gräsmattedress jämnt över hela gräsmattan. En till två liter per kvadratmeter är lagom.
3. Fördela dressen jämnt över ytan som ska stödsås. Använd baksidan av en kratta så att dressen sjunker ner ordentligt mellan grässtråna. Gräsmattedressens fina struktur gör att den lätt kan hitta ned mellan grässtråna och nå ner till jorden där den gör mest nytta.
4. Sprid därefter ut ett jämt lager gräsfrö. Tänk på att en gräsfröblandning består av flera olika sorters fröer som kan ha skiktats i förpackningen. Se därför till att blanda fröerna ordentligt innan du fördelar dem över ytan. Du kan sprida fröerna för hand eller med hjälp av en spridare. Se till att strö ut fröerna i två olika riktningar för bästa resultat. Mylla gräsfröerna försiktigt med en kratta och platta sedan till sådden så att fröerna får kontakt med jorden. Detta kan du göra med hjälp av krattan eller genom att trampa försikigt.
5. Det är viktigt att fröna och dressen inte torkar ut under etableringen. Vattna därför regelbundet tills det nya gräset tagit sig ordentligt.
6. Om det finns stora ojämnheter i gräsmattan är det oftast bäst att dressa flera gånger, men låta gräset växa till sig lite mellan dressningarna.

Tips!
Dressa gräsmattan tidigt på våren eller när ni precis klippt gräsmattan under tidig säsong. Då förhindrar du att ytan torkar ut för fort.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Laddar…