Hur vill du grilla? 

På BAUHAUS hittar du över hundra olika modeller av grillar, allt för att du ska få
möjligheten att grilla på det sätt du gillar och som passar dig bäst. 

Valmöjligheterna kan också göra det svårt att bestämma sig för vilken grillmodell som passar dig bäst.
På BAUHAUS Grillskola försöker vi ge dig en bättre överblick på vad som skiljer de olika grillarna och grillmetoderna åt. 

Vi hoppas att vi genom detta ska göra dig tryggare med ditt framtida val av grill och att
du ska ha koll på vad du får för fördelar med respektive grillsort samt grillmetod. 

Du kommer att få lära dig om kolgrillar, gasolgrillar, elgrillar, inbyggnadsgrillar och rökar samt se
hur du grillar allt från kyckling till pizza och muffin tillsammans med grillmästare Jönsson.

Se våra kolgrillar här!
Se våra gasolgrillar här!


Kolgrillen 

Kolgrillen är den vanligaste typen av grill och det finns många olika varianter av kolgrillar. På BAUHAUS hittar du kolgrillar från Kingstone, Rösle, Outdoorchef, Grillstar och Eva Solo som alla har samma grundprincip, de ska användas med kol eller grillbriketter. Vid sidan om detta skiljer sig grillarna ganska mycket åt:

De är olika stora
Designen skiljer dem åt
De är byggda med olika material
De har olika finesser

För att få en grill som uppfyller dina förväntningar behöver du tänka på hur ofta du ska grilla och till hur många. Om du ska grilla ofta är det bäst att välja en grill med emaljerad eller rostfri yta, dessa grillar har en bättre hållbarhet än grillar med målade eller pulverlackerade ytor. Beroende på hur många du ska grilla åt behöver du bestämma dig för vilken storlek grillen ska ha. Ett riktmärke man kan följa är om man är fyra personer eller färre, då fungerar en grill med 47 cm grillyta, är man fler än fyra personer ska man välja en grill med en större grillyta än 47 cm.

Vad ska du grilla?
Om du ska grilla köttbitar gör du det lättast med en klotgrill, en klotgrill låter dig att hålla en bättre koll på temperaturen i grillen. Många av våra klotgrillar har en termometer på locket, det gör det smidigt att hålla koll på den exakta grilltemperaturen och därmed få det bästa resultatet. En öppen grill som t.ex. grilltunnan är enkel att använda men du får det svårare att hålla koll på temperaturen och därmed ditt resultat. När du ska reglera grilltemperaturen på en grilltunna så gör du det genom att sänka eller höja grillgallret i de förbestämda höjderna.

Nedan ser du några av våra grillar. Med en bra kolgrill får du en grill som passar dig som inte grillar så ofta, med en bättre kolgrill får du en grill som passar utmärkt när du grillar till fler än fyra personer och som samtidigt håller en hög kvalitet. Med våra bästa kolgrillar får du den högsta kvaliteten och de bästa finesserna så du enkelt kan bli grillmästaren i kvarteret.

Oumbärliga grilltillbehör till kolgrillen!

Kol & briketter för grillen!
Tänd grillen effektivt & miljövänligt
med skorstenständare!


Gasolgrillen

Gasolgrillen blir ett allt mer populärt alternativ vid grillning. Det kanske är inte så svårt att förstå varför, gasolgrillen är smidig och enkel att starta och du får snabbt upp temperaturen i grillen. Perfekt när du vill grilla spontant under vardagarna, eller varför inte under helgerna? På BAUHAUS hittar du gasolgrillar för alla tillfällen och de kommer från kända varumärken som Broil King, Eva Solo, Kingstone, Grillstar och Outdoorchef.

Vad ska du tänka på när du köper gasolgrill?
De två första frågorna som är viktiga att fundera över är till hur många du ska grilla och hur ofta ska du grilla.
När du vet dina behov kring de två frågorna kan du börja jämföra olika gasolgrillar mot varandra:
Vilket varumärke vill du ha? Hur ska grillen se ut, vilken design vill du ha? Vilka extra finesser ska grillen ha? 

Vad ska du grilla?
Med en gasolgrill kan du grilla vad som helst och med rätt grilltillbehör blir det ännu mer roligt och ännu mer enkelt.
Det finns en myt om att när du grillar med gasolgrill att maten inte smakar grillat, det är helt fel.
Moderna gasolgrillar är utrustade med flametamers, vilka kan kallas olika saker,
Broil King kallar till exempel sitt system för Flav-R-Wave, men alla fyller samma funktion: 
Skyddar brännarna och förlänger hållbarheten
Ger en fantastisk grillsmak genom att fettdropparna förångas och går in i köttet

Gasolgrillen låter dig ta kontroll över matlagningen, oavsett om du vill baka bröd, pizza, grilla ryggbiff, entrecôte eller kyckling.
Möjligheterna att flytta ut hela köket finns. Väljer du en gasolgrill med sidobrännare behöver du bara fylla kastrullen med
vatten och potatis för att sedan sätta den på sidobrännaren, då kokar du potatisen lätt och smidigt
samtidigt som köttet och grönsakerna grillas precis intill och får en utsökt smak och färg. 

Nedan ser du några av utvalda gasolgrillar. Med en bra gasolgrill får du en grill som passar dig som inte
kommer grilla så ofta, med en bättre gasolgrill får du en grill som håller en hög kvalitet och där du kan köpa till en mängd
extra tillbehör. Med våra bästa gasolgrillar får du den högsta kvaliteten och finesserna som låter dig bli bäst på grillandet.


Grilltillbehör för en bättre grillupplevelse!

Se våra
Grillredskap
Se våra
Grillformar & ställ
Se våra
Stekplattor & grillgaller

Elgrillen

För dig som vill grilla utan briketter eller gasol är elgrillen ett bra val. Den är också bra för dig som bor i en lägenhet och har en balkong där du inte får grilla med gasol- eller kolgrill.

På BAUHAUS hittar du ett sortiment med elgrillar från Severin och Outdoorchef

De flesta elgrillarna från Severin har ett grillgaller eller en grillyta med non-sticky-beläggning, detta gör grillarna väldigt enkla att torka av och rengöra efter grillningen. En annan, ofta förbisedd, fördel med elgrillarna är att de osar mindre än både kolgrillarna och gasolgrillarna. 

Elgrillarna blir ofta mer miljövänliga än kolgrillarna och gasolgrillarna i och med att du varken behöver kol eller gasol för att starta dem. 

Se våra elgrillar här!

Inbyggnadsgrillen

Det utmärkta valet för dig som vill bygga ditt egna utekök. På BAUHAUS hittar du inbyggnadsgrillar från oneQ. Bygg, komplettera och gör som du önskar. 

Med oneQ-systemet behöver du inte välja mellan gasolgrill eller kolgrill, du kan välja båda och addera flera finesser.

Se kortfilmen här bredvid så får du en snabb inblick i hur systemet fungerar.

Röken

Vill du röka din mat är det en rök du behöver. På BAUHAUS hittar du kvalitativa rökar från Skamet och Broil King. De är konstruerade för att hålla temperaturen jämn och fin under hela tiden du röker, detta är nödvändigt eftersom rökning är en process som tar en stund. 

Den som väntar på något gott brukar man säga, och det stämmer verkligen om du bestämmer dig för att köpa en rök. Smaken på ditt egenrökta kött, din fisk eller fågel kommer bli svårslaget och ju oftare du röker din mat och testar dig fram, desto bättre kommer det att bli.

Röken är grillen som tar din grillning till nästa nivå.

Rökgrillar


Laddar…