Högtryckstvättar finns i många olika utföranden och utformningar. Hos BAUHAUS finner du starka och väletablerade märken så som Kärcher,  RyobiNilfisk och Bosch

En högtryckstvätt kan användas till mycket, det spar dig tid och du halverar din vattenåtgång. 
Med en högtryckstvätt kan du halvera din vattenmängd jämfört med en vattenslang. Med ett justerbart tryck kan du gå från att rengöra en hård yta till en mjukare och känsligare på nolltid. 
Vattentryck mäts i bar och är det du tittar på för att se hur stark maskinen är.  
Det som också är värt att titta på är vattenkapaciteten. Det är den mängd vatten som passerar genom högtryckstvättens pump vilket också påverkar strålens kraft.

VILKEN HÖGTRYCKSTVÄTT PASSAR DIG?


Att välja rätt högtryckstvätt är inte alltid så enkelt. Med flera olika märken och utföranden blir valet inte heller enklare. 
För att underlätta valet av högtryckstvätt behöver du fråga dig: 

Hur många olika ytor behöver jag rengöra? 
Hur stora ytor har jag att rengöra? 
Hur ofta kommer jag använda högtryckstvätten?

De mindre och enklare modellerna ligger på 110 bar eller under. Har du exempelvis en mindre uteplats att spola av, 
en cykel eller cross du behöver tvätta fungerar en enklare modell utmärkt. 

Mellan-maskinerna ligger på 120-130 bar. Då kan du effektivt rengöra större ytor, altanen, bilen, cyklarna, båten, fasaden, staketet och liknande. Det finns också en mängd med tillbehör för ytterligare funktioner.

De starkaste maskinerna ligger på 140 bar och uppåt. På de flesta starkare maskiner går det att reglera trycket. 
Ett för högt tryck kan på vissa ytor vara skadande. Har du mycket och stora ytor som frekvent behöver tvättas är en starkare maskin att föredra. Hårt sittande smuts blir inte heller några problem. De starkare maskinerna har inte bara ett tryck som skiljer, den brukar också klara en högre vattentemperatur samt har ett större vattenflöde.  

Ryobi är experter på batteridrivna maskiner, ingen skillnad är det när vi pratar om högtryckstvättar. Med en batteridriven högtryckstvätt har du bekvämligheten att inte behöva tänka på en strömsladd. Du behöver inte heller tänka på vatten då det medföljer en 20 liters bärbar vattentank, perfekt om du ska rengöra på ett ställe som varken har el eller vatten.

För rengöring på språng har Kärcher utvecklat en liten och portabel tvätt. Med ett uppladdningsbart batteri och en tank på fyra liter är den perfekt att ta med sig i bilen. Utmärkt för att tvätta av kängor, tassar, cykeln och mer.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ!

Glöm inte att ta in högtryckstvätten när det börjar bli kallare ute. Blir det 0 grader eller under kommer vattnet i högtryckstvätten att frysa och risken finns att den kommer gå sönder.

Tänk på att ett för högt tryck kan skada din trall. Målade ytor kan tappa färg och även lacken på bilen kan skadas.

17022+ nöjda kunder!

23734 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…