Lägga golv

Att lägga nytt golv kan få ett helt rum att kännas som nytt, det finns olika typer av golv vilket vi på FixarTV tagit hänsyn till. Filmen nedan visar hur du gör från första till sista moment för parkettgolv, laminatgolv, och trägolv. Sen hjälper vi även dig att slipa golv, foga lister, och sätta golvsocklar. Alla moment finns även som egna filmer, med tydliga steg för hur du går tillväga.

Steg för steg

 • 1. Lägga trägolv

  Drömmer du om ett trägolv med långa fina plankor. Att skruva fast ett sådant kräver att du vinklar skruvarna rätt, så att golvet inte spricker. Vi tar dig igenom stegen för att lägga ett trägolv.

  Se detta steg om Lägga trägolv

 • 2. Slipa golv

  Ska du slipa dina golv, få den där fina ytan som kan lysa upp ett helt rum, ja då ska du ta tips från Fixartv. Först och främst måste du införskaffa ordentlig utrustning för att utföra jobbet, ett tips kan vara att hyra slipmaskiner.

  Se detta steg om Slipa golv

 • 3. Sätta golvlister

  När du har lagt ditt golv är det dags att sätta upp golvlister.

  Se detta steg om Sätta golvlister

 • 4. Foga golvlister

  Hur noggrann du än är när du lägger golvlister eller sätter dörrfoder, blir det nästan alltid små springor intill väggen, golvet eller i hörnen. Genom att foga listerna får du ett riktigt proffsigt resultat.

  Se detta steg om Foga golvlister

 • 5. Lägga laminatgolv

  Laminatgolv är ett tåligt golv som passar perfekt i hall eller kök, och för den med husdjur. Fixartv hjälper dig att lägga laminatgolv.

  Se detta steg om Lägga laminatgolv

 • 6. Lägga parkettgolv

  Parkettgolv med klickfunktion är bra om du aldrig lagt golv förrut, det finns till exempel ekparkett i klickgolv som är snyggt och enkelt att lägga.

  Se detta steg om Lägga parkettgolv

Laddar…