Beckers Tradition Rödfärg är en färg som passar bra för åldrat ohyvlat trä, tryckimpregnerat och ohyvlat trä samt ytor som tidigare målats med slamfärg. Färgen går även bra att använda på nya prefabricerade villor om fasaden är trären, eller tidigare målats med slamfärg i samma kulör. 

Alltid kanonpris på
rödfärg från Beckers!

Är valet Beckers Tradition Rödfärg?

Har du bestämt dig för att måla med rödfärg så är steg ett, som vid all målning, att rengöra fasaden.
Är ytan sedan tidigare målad med slamfärg räcker det oftast med att endast borsta ytan noggrant med en kvast. Är ytan smutsig och har algpåväxt rekommenderar vi att du behandlar med Beckers Fasadtvätt samt Beckers Alg & Mögeltvätt. 
När du rengjort fasaden bör du kontrollera så att din fasad är i gott skick.
Är träet ruttet, fuktigt eller mjukt ska det bytas ut innan du målar. Lättast testar du detta genom att sticka en kniv eller spik på olika ställen på fasaden.
Slipa också ner hårda kvistar ifall du upptäcker sådana, då kommer färgen fästa bättre. 

Tips! Skyddsglasögon, munskydd och slip är alla produkter som är bra hjälpmedel när du ska måla. Då skyddar du din hälsa samtidigt som arbetet går lättare. 

När du är klar med förarbetet är det dags att börja måla!

Till Beckers Tradition Rödfärg behövs ingen grundfärg, du späder istället färgen med tio till tjugo procent vatten för nytt, ohyvlat trä vid första strykningen. Kolla alltid instruktionerna på burken. För bästa resultat målar du sedan i tunna skikt och följer de rekommenderade torktiderna. 

När du stryker på de sista lagren färg har du spätt ut rödfärgen med 10 procents vatten. Precis som när du grundmålar jobbar du i tunna skikt så att färgen fäster ordentligt i träet. 

Tips! Tradition rödfärg späds alltid med vatten, följ rekommendationerna på burken. Innan du använder färgen rör om den ordentligt. En bra rödfärgspensel underlättar jobbet rejält. Måla aldrig när det finns risk för regn.

Glöm inte dessa produkterna som underlättar arbetet måleriet rejält!

Rödfärgspensel för fasaden!
Hornsugga för rödfärg!
Tvättsvamp för fasaden!
Täckplast för fönster!
Se alla våra stegar
Se alla våra
byggnadsställningar!

Öppet köp i 60 dagar

Läs mer här

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21:00 på vardagar

Laddar…