T2Röd är en självbegränsande golvvärmekabel för nybyggnation och renovering. För ingjutning i tunna skikt, i betong eller förläggs i Reflecta isolerskivor. En energieffektiv golvvärmelösning för natursten och klinkergolv. Men framför allt lämplig för temperaturkänsliga övergolv som trä-, parkett- och laminatgolv.

Funktioner och fördelar
• Energieffektiv och självbegränsande: justerar automatiskt värmeavgivningen, mer värme nära fönster, mindre värme under möbler och mattor. Minskar risken för övertemperatur på golvytan.
• Ökad komfort vid användning med Reflecta isolerskiva: snabb uppvärmning och perfekt värmespridning över hela rummet
• Enkel och snabb installation: anpassningsbar till önskad längd, inget behov av separat kallkabel, får kopplas direkt i dosa eller termostat, lämplig för alla typer av undergolv och dom flesta övergolv, metermärkt.
• Säker och med hög kvalitet: Enkel installation, dimensioneras för uteffekter på 50–100 W/m². Minskad risk för övertemperaturer vid övertäckning av temperaturkänsliga övergolv.
• Pålitlig med lång livslängd: Vi erbjuder 12 till 20 års totalgaranti, underhållsfri.

T2Röd levereras i

• Färdiga förpackningar med kabel, digital klocktermostat med möjlighet till energismarta dag och nattsänkningar, givarslang, övergång 10–16 och limstavar.

Specifikationer
Värmekabel teknologi: Självbegränsande
Nominell spänning: 230 V
Uteffekt: 5 – 15 W/m
Uteffekt, typisk: 80 – 125 V/m²
Yttermantelns material: Fluorpolymer
Färg: Röd
Typ av jordning: Fläta
Lägsta installationstemperatur: 5 °C 
Max kretslängd: 100 m
Säkring: Typ C/10 Amp

Kombinera med Reflecta isolerskiva
Isolerskivan Reflecta förenklar och förbättrar installationen av golvvärmekabel i flera avseenden. Tillsammans med den intelligenta värmekabeln T2Röd får du ett mycket energieffektivt värmegolv.

Reflecta isolerar från underlaget och reflekterar värmen upp mot golvytan. Dessutom slipper du spackla eller gjuta in kabeln, vilket gör installationen både snabbare och enklare. När skivorna är på plats är det enkelt att lägga T2Röd-kabeln i spåret (olika effekter uppnås genom att utnyttja varje alternativt vartannat spår).

Fördelar med Reflecta

Snabb installation
Installationen med Reflecta är både snabbare och enklare eftersom man slipper spackla eller gjuta in kabeln –således inga väntetider för att spacklet ska torka, man kan börja lägga övergolvet direkt.

Låg vikt
Reflecta väger endast 3kg/m² i jämförelse med spackel som väger ca 20kg/m². I ett vardagsrum på 25 m² blir då viktskillnaden tillika belastningen på bjälklaget bara 75 kg mot spacklets vikt på 500 kg.

Isolering
Reflecta systemet spar upp till 20% av den nödvändiga energiförbrukningen vilket gör att investeringen i Reflecta snabbt betalar av sig och på sikt lämnar ett plus.

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Laddar…