Bygga kök

Sätta kitchen board / fibo tresbo

Istället för kakel kan man använda en kitchenboard, eller en så kallad FibroTresboskiva. Det funkar minst lika bra och dessutom går det mycket snabbare att sätta upp på väggen än vad kakel gör.

Det här behöver du för att sätta en kitchenboard

 • Cirkelsåg
 • Skruvdragare
 • Specialskruvar
 • Laserpass/vattenpass
 • Plexiglasskiva
 • Superfix
 • Maskeringstejp

Så här gör du för att sätta en kitchenboard

 1. Kolla först att bänkskivan sitter rakt. Är det inte rakt måste du justera detta på den första skivan FibroTresbo.
 2. För att justera tag en rak träbit, exempelvis en list, och ställ mot väggen i hörnet så att den ligger ut över FibroTresboskivan. Rita en lodrät linje längs med träskivan på Fibrotresboskivan och såga bort stumpbiten på Fibrotresboskivan.
 3. Första skivan får superfix på baksidan och fäst med skruvar.
 4. Glöm inte att lämna ett litet mellanrum nertill, mellan bänkskivan och fibroTresboskivan. Där skall du sedan våtsäkra med Superfix. Detta kan göras genom att sticka in till exempel två vinkelhörn när du skruvar fast skivan.
 5. Tillsätt superfix i varje skarv och skruva fast skivan.
 6. I slutet sätter du en list för att att snygga till det.
 7. Det kan vara smart att skydda eventuell tapet i närheten. Detta kan du göra med ett plexiglas. Mät upp, skär ut med en cirkelsåg och skruva fast. Se till att vända de fula sidorna in mot väggen och ner mot bänkskivan så syns de inte.
 8. Tejpa två gånger. Ena för att skydda fibrotresboskivan och den andra för att skydda bänkskivan.
 9. Nu kan du avsluta med att lägga på superfix. Inte silikon för det fastnar inte. Superfix ska det vara! Använd fingret för att platta till superfixet och ta därefter bort tejpen. Du är klar.

Laddar…