MARKSTEN STARKA SIENA HALV GRÅ HELPALL 10,29M²

5.0000000000 3

Imponerande marksten med inspiration från Italien

Traditionell stenläggning som också är lätt att kombinera med andra format eller produkter för att erhålla spännande mönster. Siena-systemet inbjuder till idérika läggningar. Passar utmärkt för...

Se fullständig produktbeskrivning
1 x EUR-PALL   + 0,00 kr
168 x MARKSTEN SIENA HALV GRÅ 350X175X50MM   + 0,00 kr

Innehåller:

  = St
  2 239,92 kr
  Jmf. pris: 2 239,92 kr/St
  Delbetala med Premium Kontokort
  Från 226:-/mån. Upp till 10% i bonus

  Hemleverans

  Lagerstatus i varuhus:

  Produktbeskrivning

  Imponerande marksten med inspiration från Italien

  Traditionell stenläggning som också är lätt att kombinera med andra format eller produkter för att erhålla spännande mönster. Siena-systemet inbjuder till idérika läggningar. Passar utmärkt för till exempel trädgården istället för en grusväg eller som ett vackert utegolv för uteplatsen.

  Om serien Siena från Starka
  Har du varit i italienska Siena någon gång? Då vet du hur fascinerande det vidsträckta torget är. Här har turister imponerats i 600 år och dröjande slagit sig ner på torgets svagt lutande golv. Inspirerade av torgets terrakottastenar fick Starka en idé om ett nytt system av marksten och stenplattor i betong.

  Teknisk information
  Byggmått: 350 x 175 x 50 mm
  Yta: Slät
  Distanser: Ja
  Fas: Ja
  Trafikklass: G
  Normkrav: SS-EN 1339
  Antal/m²: 16st
  Vitk/m²: 114kg
  Vikt/st:7,1kg
  Antal/pall: 168 st
  Antal m²/Pall: 10,29 m²

  Lägga marksten
  1. Börja med att markera ytan för ditt utegolv med tunna spännsnören. Här är det viktigt att du lämnar ett mellanrum på ca 1-2 cm från huset, detta för att vattenavrinningen blir bättre.

  2. Gräv en ca 15-25 cm djup grop under spännsnörena om det är en trädgårdsgång eller altan, är det en garageuppfart ska gropen hamna ca 25-35 cm under snörena. Jämna därefter till markytan och ta bort vassa stenar som kan skada markduken. Placera därefter markduken i botten, detta gör du för att förhindra att underligganda jord blandas med bärlagret.

  3. Fyll upp med bärlager av väggrus och packa med en plattvibrator. Ytan ska vara jämn och i lutning med den färdiga ytan. Höjden på bärlagret får man genom att ta den färdiga höjden på plattytan minus stenbeläggningsens tjocklek minus 3 cm för sättsandslagret.

  4. Lägg ut ett jämnt lager med sättsand, ca 3 cm tjockt. Lägg i avdragslister och justera dem till rätt höjd. Kontrollera därefter att lutningen stämmer. Drag av med rätbrädan och tag sedan bort avdragslisterna. Fyll i med sand där listerna legat.

  5. Börja att lägga markstenen på den avjämnande ytan och arbeta bakåt. Lägg med en fog på ca 3 mm mellan varje marksten. Kontrollera att beläggningens ytterkanter är raka med hjälp av snörena. Vid läggning av till exempel en garageuppfart bör ytan ramas in med betongkantsten.

  6. När plattläggningen är klar borstas fogsand ner i plattornas fogar. När den överblivna fogsanden är bortsopad packas ytan med en lätt plattvibrator, är markstenarna tunna och/eller långsmala används istället en gummiklubba. När detta är gjort läggs ny fogsand för att försäkra sig om att alla fogar blir ordentligt fyllda Detta bidrar till ytans mångåriga hållbarhet.

  Tips!
  Ladda ner ”Lägga Marksten” och använd denna manual när du lägger din marksten.

  Information om betong
  Betongprodukter kan i vissa fall ha kalkutfällningar, dessa visar sig som fält eller ringar på ytan av betongen. Kalkutfällningar försvinner med tiden och är endast en estetisk egenskap som varken påverkar betongens hållbarhet eller andra egenskaper. Vill du påskynda processen att ta bort eventuella kalkutfällningar kan du lägga sand på betongens yta och sedan borsta sanden över ytan.

  Mer information
  Produktnamn MARKSTEN STARKA SIENA HALV GRÅ HELPALL 10,29M²
  Artikelnummer 6060006K
  EAN-nr 0200500210767
  Netto vikt 0
  Typ MARKSTEN
  Färg GRÅ
  Serie SIENA
  Varumärke STARKA

  Recensioner

  Här kan du ställa en fråga eller lämna en recension på BAUHAUS produkter.

  Läs mer om recensioner här

  17249+ nöjda kunder!

  23968 Recensioner
  Läs kundrecensioner!

  Laddar…