Passa på att fynda utemöbler, växthus, spabad och mycket mer i vår stora utförsäljning. Se alla erbjudanden här!
Varumärken
Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Solamagic terrassvärmare
Gör de härliga stunderna utomhus ännu bättre

Vi är Solamagic

Vi inspireras av det nordiska klimatet, brinner för det vi skapar och är stolta över vår tyska ingenjörskonst. 

Solamagic hjälper dig att göra de härliga stunderna utomhus ännu bättre. Vårt mål är att ge dig inspiration till uterummet med hjälp av stilfulla och ytterst effektiva infravärmare med patenterad teknik. 

Tysk kvalitet
Vi tillverkar produkterna i våra egna fabriker i Tyskland, där samtliga genomgår strikt kvalitetskontroll innan de lämnar produktionen. Det är en av anledningarna till att Solamagics utomhusvärmare är de enda i Skandinavien som är godkända av det tyska kvalitetssäkringsinstitutet TüV. 

Livslängd på 10 000 timmar och 5 års garanti.
Solamagics patenterade No-glare Solastar®-infravärmare har en livslängd på upp till 10 000 timmar vid normal användning, vilket är dubbelt så mycket som hos konkurrerande produkter. 

I praktiken innebär det att du aldrig behöver byta värmeelement på din terrassvärmare. Solamagic tillhandahåller genomgående tysk ingenjörskonst när den är som bäst. Du får nöjet att ta del av detta, vilket är precis vad vi vill. 

No-glare® 
Solamagics infravärmare med No-glare®-teknik avger upp till 90 % mindre ljus än traditionella infravärmare. Det betyder att det röda restljuset från infravärmarna reduceras och att du själv kan skapa mysig stämning med stearinljus med mera. Solamagic No-glare® levereras som standard i produktserien ECO+ PRO. 

Helen®-teknik 
HeLeN®-teknik bygger på halogen, vilket är en gas som är känd för att vara en väldigt bra värmeledare. Vi har alltså vidareutvecklat det som redan fungerar bra. Vår HeLeN®-teknik ger dig 10-12 % mer värme för pengarna, 50 % mindre restljus och 8-10 % bättre värmefördelning jämfört med tidigare modeller. Vi använder HeLeN®-teknik i BASIC+-serien som dessutom har IR-teknik med infraröda värmevågor.  

Tekniken
Ultra no-glare värmeeffekten och värmefördelningen har förbättrats i och med Solamagics nyutvecklade No-glare®-teknik som är standard i Solamagics PREMIUM+-serie. Solamagics nya Ultra No-glare®-värmeelement ökar effekten med nästan 8 % jämfört med tidigare versioner med No-glare®, vilket betyder att en större yta värms upp med samma energiförbrukning. Det mest imponerande är dock restljuset som nu har kommit ner på nästan omöjliga 40-45 lux/kW/kvadratmeter. Det är mer än 30 % mindre än tidigare versioner av Solamagics No-glare®-teknik. 

Kvalitet
När man köper infravärmare från Solamagic kan man vara säker på att man får en produkt med mycket hög kvalitet. Alla våra infravärmare tillverkas i våra egna fabriker i Tyskland. Det innebär att vi har full kontroll på kvaliteten och de tester som samtliga infravärmare från Solamagic genomgår innan de hamnar hos kunden. Infravärmarna består av över 30 olika delkomponenter (Solamagics mest komplexa modell har över 50) och om en enda komponent inte fungerar lever inte infravärmaren upp till vårt kvalitetsåtagande och vidaredistribueras i så fall inte. Infravärmare ska vara effektiva och ge optimal komfort på ett så miljövänligt och ekonomiskt sätt som möjligt. Vi ser till att de gör detta i och med att vi kontinuerligt utvecklar och optimerar våra produkter. Du kan känna dig trygg med kvaliteten på infravärmare från Solamagic. De håller ofta i upp till 10-12 år. Vi är stolta över vår kvalitet och gör aldrig några kompromisser. 

Inget rött restljus
En av de viktigaste faktorerna vid val av infravärmare är det röda restljuset som många infravärmare avger. Det kan vara otroligt irriterande med infravärmare som avger kraftigt restljus. Det är en mycket vanligt nackdel hos typiska infravärmare, som vanligtvis har ett restljus på 500-600 LUX/KW. Solamagic har utvecklat en rad unika och patenterade tekniker som minimerar restljuset så att du själv kan göra ditt uterum till en mysig plats. Ett bra exempel är Solamagics mindre revolution, AIR+, som avger mindre än 1 LUX/KW, vilket är så lite att man inte märker det.  

Patenterade och nyskapande tekniska lösningar

Det är ingen hemlighet att vi är stolta över vår innovation och våra tekniska lösningar. Det är en av förutsättningarna till att vi kan tillverka världens bästa infravärmare. Är du nyfiken på infraröda High Performance-värmevågor med minimal mängd rött restljus och asymmetriska reflektorer? Läs mer här. 

Avancerad teknik och värmeelement av hög kvalitet
Solamagics infravärmare är utvecklade med högteknologiska värmeelement som förbättrar både värmeeffekten och energiförbrukningen samt minskar det röda restljuset, vilket ofta utgör ett irritationsmoment hos vanliga infravärmare. Här presenterar vi samtliga av våra tekniker, så att du får bättre inblick i hur och varför Solamagics infravärmare är bäst på marknaden. 

HIGH PERFORMANCE (HP) 
High Performance-tekniken finns i samtliga av våra produktserier (förutom BASIC+) och är både patenterad och unik. HP betyder att värmeelementet är intelligent. Vi har byggt in en krets i värmeelement som ser till att energin alltid utnyttjas maximalt. Dessutom använder Solamagic ett av de mest raffinerade fyllnadsmaterialen som ger största möjliga värmeavgivning och hållbarhet. Tekniken ser alltså till att du får det du betalar för. 

Infravärme: IR-teknik
Infraröda värmevågor ger dig perfekt komfortvärme och fungerar precis som solens strålar. Det innebär att vågorna endast värmer upp de ytor som de träffar och att de oftast inte är vindkänsliga. Solamagics infravärmare har mycket högre effekt och använder mycket mindre energi än gammaldags terrassvärmare på gas. Dessutom avger de antingen väldigt lite eller inget störande rött restljus alls. Så fort man slår på infravärmaren känner man värmen. 

Infraröda värmevågor börjar verka omedelbart och alla i komfortzonen känner av den direkt. Man behöver inte vänta på värmen och det förekommer inga värmeförluster. Om du är i komfortzonen värms du upp snabbt och ordentligt. Om du kliver ur komfortzonen känner du inte av någon värme, precis som om man ställer sig i skuggan. Det är den stora skillnaden mellan infraröda värmevågor, som Solamagics infravärmare avger, och alla andra terrassvärmare som drivs på till exempel gas eller fotogen. Även om du nu vet att alla våra infravärmare värmer upp med infraröda vågor finns det mycket mer att lära sig i vår teknikbank.  

Silverbelagda asymmetriska reflektorer

För att utnyttja energin och värmen till 100 % har vi utvecklat en metod med silverbelagda asymmetriska reflektorer. När reflektorerna i lamphuset är asymmetriska leder de värmen direkt till dig i komfortzonen och ger otrolig effekt. De asymmetriska reflektorerna förbättrar faktiskt värmen med 15-18 % och det märks. De silverbelagda asymmetriska reflektorerna finns i hela PREMIUM+- och AIR+-serien. De nyutvecklade silverbelagda W-reflektorerna finns i ECO+ PRO-serien. 


ZeroGlare® 
Solamagics AIR+ är baserad på vår patenterade och revolutionerande värmeteknik, Solamagic WAVE®, som tillsammans med de nyutvecklade ZeroGlare®-värmeelementen gör att det går att skapa mjuk och behaglig värme helt utan det ljus som vanliga infravärmare avger. Solamagics WAVE®-teknik är ett mycket komplext område inom värmevågor som hittills har varit svårt att fokusera och behålla rent tekniskt, men som har den stora fördelen att det skapar värme nästan helt utan restljus. I och med WAVE®-tekniken har Solamagic lyckats tämja värmevågorna och resultatet syns i Solamagic AIR+ – världens första infravärmare med massor av värme och helt utan restljus. Tekniken fungerar perfekt till täckta utomhusutrymmen. 

Infravärmarna med ZeroGlare®-teknik passar särskilt väl till områden med många reflekterande ytor, som till exempel glaspartier, fönster och bord, där man vill ha så lite bländning som möjligt. Däremot rekommenderar vi inte ZeroGlare®-teknik om infravärmaren ska placeras i områden med mycket blåst. För att få ut det mesta av ZeroGlare®-tekniken bör AIR+ användas till exempel i uterummet, vinterträdgården, växthuset, altanen med mera. 

Få mest värme för pengarna 
När du värmer dig med en infravärmare från Solamagic kan du vara helt säker på att du får mest värme för pengarna. Med en Solamagic ECO+ PRO 1400 är elkostnaden endast 2,40 kr i timmen för att värma ett område på upp till 14 m². Det gör att Solamagic är en av de absolut billigaste lösningarna på marknaden när det gäller utomhusvärme. Värmen från en infravärmare från Solamagic påverkas inte av väder och vind på samma sätt som värmen från en gasdriven terrassvärmare. Detta innebär att du får mycket högre värmeeffekt. Jämfört med en gasdriven terrassvärmare får du 65 % mer värme med en ECO+ PRO 1400 till en tiondel av driftskostnaden. Med Solamagics PREMIUM+-infravärmare är värmeeffekten ännu högre.   

Ingen värmeförlust  
Solamagics infravärmare är eldrivna. Detta innebär att det inte finns någon uppvärmningsfas. Det tar faktiskt bara en sekund från att du slagit på din infravärmare från Solamagic tills du får full värmeeffekt. De infraröda värmevågorna värms upp direkt och du känner det omedelbart eftersom luften inte behöver värmas upp först. När du använder en infravärmare från Solamagic i uterummet behöver du inte elda för kråkorna. 

Den långa livslängden
ECO+ PRO- och PREMIUM+-serierna använder No-glare®- och Ultra No-glare®-teknik, vilket är de mest effektiva lösningarna för att värma upp utomhusytor på. Solamagics patenterade och unika Solastar®-värmeelement har en livslängd på 10 000 timmar vid normal användning.  

De låga driftskostnaderna
Gasdrivna terrassvärmare har en driftskostnad på ca 62,04 kr i timmen. Infravärmare från Solamagic är 80 % billigare och har en driftskostnad på endast 2,40 kr i timmen. Om du till exempel använder din infravärmare i 100 timmar på en säsong har du med Solamagic ECO+ PRO 1400 en total driftskostnad på ca 240 kr. Med en gasdriven terrassvärmare är motsvarande kostnad ca 6 204 kr. På en säsong sparar du alltså ca 6 000 kr. Med Solamagic får du alltid ut maximal valuta för pengarna. Även om vi inte konkurrerar med priset gör vi det med driftskostnaden. Tillsammans med den långa livslängden är en infravärmare från Solamagic den överlägset bästa och billigaste produkten på lång sikt. 

X HEATLINKS®-APPEN – Gör de härliga stunderna utomhus ännu bättre

Utomhusvärme ska fungera lika bra och enkelt som alla andra produkter i hemmet. Därför har vi utvecklat vår egen app för värmestyrning: X heatlinks®. Den är gratis och fungerar med Solamagics BTC produkter. 

Få värme med en enda knapptryckning
Skulle det inte vara perfekt att ha en app som du kunde använda för att styra alla dina Solamagic-produkter med? Skulle det inte vara trevligt om du kunde ange zoner med olika inställningar som passar uterummet eller kontoret? Jo, det tycker vi också. Därför har vi utvecklat appen X heatlinks® som gör det möjligt att reglera och ställa in värmen efter behov. 

Ange olika värmezoner
Med appen kan du ange zoner i hemmet med olika värmeeffekt och automatisk avstängning efter ett visst antal timmar. Om du har en infravärmare från Solamagic som hänger på terrassen, i växthuset eller kanske vid entrén kan du använda appen för att ange zoner och värmeinställningar efter behov. I appen går det dessutom att slå på och stänga av värmen i alla eller enskilda zoner. Allt detta kan du göra i X heatlinks®-appen som gör det ännu enklare för dig att njuta av de härliga stunderna utomhus. 
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…