STARKA BÄRLAGER 0-16MM

1 395,00 kr
Bärlager för läggning av marksten


Ett måste för dig som vill snygga till uteplatsen eller garageuppfarten genom att lägga marksten.

Lägga marksten
1. Börja med att markera ytan för ditt utegolv med tunna spännsnören. Här är det viktigt ...
Se fullständig produktbeskrivning
Fri frakt
Nyhet!

Hemleverans

Beställningsvara

Denna produkt levereras normalt inom ca. 3 veckor

Lagerstatus i varuhus:

Produktbeskrivning

Bärlager för läggning av marksten


Ett måste för dig som vill snygga till uteplatsen eller garageuppfarten genom att lägga marksten.

Lägga marksten
1. Börja med att markera ytan för ditt utegolv med tunna spännsnören. Här är det viktigt att du lämnar ett mellanrum på ca 1-2 cm från huset, detta för att vattenavrinningen blir bättre.

2. Gräv en ca 15-25 cm djup grop under spännsnörena om det är en trädgårdsgång eller altan, är det en garageuppfart ska gropen hamna ca 25-35 cm under snörena. Jämna därefter till markytan och ta bort vassa stenar som kan skada markduken. Placera därefter markduken i botten, detta gör du för att förhindra att underligganda jord blandas med bärlagret.

3. Fyll upp med bärlager av väggrus och packa med en plattvibrator. Ytan ska vara jämn och i lutning med den färdiga ytan. Höjden på bärlagret får man genom att ta den färdiga höjden på plattytan minus stenbeläggningsens tjocklek minus 3 cm för sättsandslagret. 

4. Lägg ut ett jämnt lager med sättsand, ca 3 cm tjockt. Lägg i avdragslister och justera dem till rätt höjd. Kontrollera därefter att lutningen stämmer. Drag av med rätbrädan och tag sedan bort avdragslisterna. Fyll i med sand där listerna legat.

5. Börja att lägga markstenen på den avjämnande ytan och arbeta bakåt. Lägg med en fog på ca 3 mm mellan varje marksten. Kontrollera att beläggningens ytterkanter är raka med hjälp av snörena. Vid läggning av till exempel en garageuppfart bör ytan ramas in med betongkantsten.

6. När plattläggningen är klar borstas fogsand ner i plattornas fogar. När den överblivna fogsanden är bortsopad packas ytan med en lätt plattvibrator, är markstenarna tunna och/eller långsmala används istället en gummiklubba. När detta är gjort läggs ny fogsand för att försäkra sig om att alla fogar blir ordentligt fyllda Detta bidrar till ytans mångåriga hållbarhet.

Tips!
Ladda ner ”Lägga Marksten” och använd denna manual när du lägger din marksten.
Mer information
Produktnamn STARKA BÄRLAGER 0-16MM
Artikelnummer 6002372A
Vikt 1000.0000
EAN-nr 7332423726100
Netto vikt 1000.00

Recensioner

Här kan du ställa en fråga eller lämna en recension på BAUHAUS produkter.

Läs mer om recensioner här

14125+ nöjda kunder!

20990 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…