STUGA LILLEVILLA 491 FUNKKIS

28 995,00 kr 19 995,00 kr
Delbetala med Premium Kontokort
Från 1706:-/mån. Upp till 10% i bonus
Finns endast i varuhus

Stuga Lillevilla 491

Rymlig och stilren stuga med öppen planyta. Lillevilla-paket innehåller en komplett leverans av trädelar samt beslag. Stugans råmaterial är tätfibrigt barrträ, som är ugnstorkat. Det timmer som används i produkterna är en ...

Se fullständig produktbeskrivning

Lagerstatus i varuhus:

Produktbeskrivning

Stuga Lillevilla 491

Rymlig och stilren stuga med öppen planyta. Lillevilla-paket innehåller en komplett leverans av trädelar samt beslag. Stugans råmaterial är tätfibrigt barrträ, som är ugnstorkat. Det timmer som används i produkterna är en ren naturprodukt som är obehandlad, förutom golvbrädorna till terrasser, som behandlats med ett träskyddsmedel.

OBS! Denna produkt är såpass stor/tung att en vanlig leverans inte kan förekomma utan speciella villkor gäller. Produkten levereras med kranbil, därför är leverans endast möjlig vart lastbil kan komma fram och har möjlighet att lasta av produkten. Levereras endast till brofasta öar.

OBS - bilden på produkten är en vägledande 3D-modell, visning finns i våra varuhus.

Teknisk information - Alla mått är ungefärliga
Hus
Längd: 4480MM
Bredd: 3280MM
Tjocklek brädor vägg: 34MM
Tjocklek brädor tak&golv:
Höjd tak(högsta punkt): 2550MM
Höjd vägg:
Takarea:
Yta: 15Kvm
Handtag, lås & nycklar medföljer
Material: Obehandlat ugnstorkat, tätfibrigt barrträ.
Dörrkarm yttermått: 848x1772mm med glas som är 620 x 1545mm
Passar snözon: 1
Fönster: Härdat glas
Fönster tjocklek: 4mm
Fönster storlek: 662x1570mm

Grund
En välgjort grund är den viktigaste förutsättningen för att lyckas med bygget. Underlaget måste vara jämnt och helt horisontellt. Grunden och byggnaden måste vara vågräta också efter att byggnaden har rests för att kunna fungera ordentligt. Se till, att jordmånen släpper igenom vatten väl och förhindra tjäle. I uppfrysande jord måste grunden nå under frostgränsen eller annars måste tjälisolering användas för att skydda grundnivån. När pelargrund används, får mellanrummet vara högst 150 cm för fundamentbalkarnas stöd(pelare). Vid användning av block, plattor eller terassplintar, bör man se till att marken inte kan röra på sig på grund av tjäla. Man rekommenderar att man placerar fundamentet på t ex en tät och jämn grusbädd. Oberoende av fundamentlösning, bör man se till att trossbotten vädras ordentligt. Om huset har en separat veranda, måste dess grund göras lika noggrant och till samma höjd som grunden till den egentliga byggnaden. Grundmåtten finns på planritningen. Vid behov fråga råd av en expert eller låt en professionell göra grunden.

Verktyg
För montering behövs hammare, borrmaskin, skruvdragare med olika profiler, vattenpass, måttband, skiftnyckel, lim samt såg. Ta hjälp av någon som hjälper till med monteringen. Kontrollera med myndigheterna behovet av byggnadstillstånd. Notera att monteringen kräver lite erfarenhet. Vid behov, be hjälp av en yrkeskunnig.

Säkerhet
Även om alla delar är noggrannt färdigställda, finns det en möjliget att det lossnar flisar från virket. Därför rekommenderar vi långärmad tröja, handskar och skyddsglasögon under monteringen. Såga alltid utåt från dig själv. När du sågar elles skär, håll inte fingrarna bakom delen du arbetar med. Håll barnen borta från arbetsplatsen. Följ alltid nationella säkerhetsrekommendationer.

Skötsel
Ett tryggt och långvarigt bruk av stugan förutsätter regelbunden kontroll av delarnas fästen och skick samt underhåll vid behov (gäller speciellt takkonstruktion, takmaterial, dörrar och fönster, stugans fastsättning till grunden, stormsäkring, skyddsbehandling). Försummelse av kontroll och underhåll kan skada byggnaden eller utgöra en säkerhetsrisk för användaren.

Regelbunden kontroll av skyddsbehandlingen och förnyelse vid behov är viktigt. Kontrollera speciellt nedre delarna av dörrar och fönster och deras karmar, ändar av delarna och delar som utsätts för kraftig förslitning. Kontrollera dörrarnas och fönstrens funktion och justera gångjärnen vid behov. Kolla också silikonfogarna hos dörrar och fönster och förnya dem vid behov. Speciellt viktigt är det att se till att stugans och grundens ventilation fungerar väl.

Montering
Monteringsanvisningarna på BAUHAUS.se är endast till för vägledning. Använd alltid anvisningarna som kommer med leveransen vid montering av din Luoman produkt.

Mer information
Produktnamn STUGA LILLEVILLA 491 FUNKKIS
Artikelnummer 6205191A
Vikt 1070.0000
EAN-nr 6418635047217
Netto vikt 1070.00
Typ STUGA
Varumärke LUOMAN

Recensioner

Här kan du ställa en fråga eller lämna en recension på BAUHAUS produkter.

Läs mer om recensioner här

12698+ nöjda kunder!

19046 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…