Information angående Coronaviruset Covid-19

SITTER DITT AVLOPP I GOLVET? 

Då ska du välja den klassiska toaletten som både är golvstående men stabil. Det som är viktigt att tänka på här är att välja en toalett med S-lås. Det finns både synliga och dolda vattenlås. S-låset är böjt som ett S och avloppet leds ner i golvet. 

Den normala standardhöjden på en golvstående toalett ligger på 40-42 cm men det finns även modeller som är förhöjda och mäter 46 cm från golvet.

SITTER DITT AVLOPP I VÄGGEN?

Då ska du välja en toalett med P-lås. Detta går även att justera åt höger eller vänster med hjälp av en flexibel WC-stos. 

För rak anslutning mot golv används en 90°-anslutning.

HAR DU ALLTID DRÖMT OM EN TOALETT FÖR INBYGGNAD? 

En vägghängd toalett är både praktisk och snygg. Med en vägghängd toalett kan du själv påverka vilken höjd du vill placera toalettstolen på. En vägghängd toalett är monterad direkt på väggen och fixturen, själva ställningen, döljer du bakom kaklet eller väggmattan. 

Fördelen med att ha en inbyggd toalett är den enkla städningen som medföljer då ingenting är fastskruvat eller limmat i golvet. En vägghängd toalett ger även ett modernt och stilrent intryck.

MONTERING, TÄCKHATTAR & SPOLNING

Golvstående toaletter monteras antingen med skruvar eller limmas direkt på golvet. Har du en toalett med skruvhål men föredrar att limma fast denna med silikon kan man således köpa till täckhattar för att, precis som det låter täcka för de synliga skruvhålen. En vägghängd toalett monteras på en fixtur som är avsedd för just den typ av toalett.

De allra flesta toaletter är förinställda med dubbelspolning på antingen 2/4L eller 3/6L - men något som kan vara bra att veta är att majoriteten av alla toaletter går det att ändra spolmängden på.

Glöm inte att köpa tillbehör för montering av din nya toalett. Generella tillbehör som ofta behövs är bland annat silikon för våtrum, anslutningsslangavloppsanslutningartäckhattar och manschetter i rätt storlek.

HYGIENIC FLUSH

Många toaletter i dagsläget har en öppen spolkant, detta gör att vattnet spolar enda upp till kanten för en avsevärt bättre hygien. Här på BAUHAUS hittar du bland annat toaletter från Gustavsberg som har funktionen Hygienic Flush. Hygienic flush (Rimless) innebär att skålen saknar det hålrum som alltid är så svår att komma åt att rengöra. Den öppna spolkanten gör städningen enklare och spolningen hjälper till att avlägsna eventuella smutsfällor. En toalett med Hygienic Flush underlättar vardagen och gör att toaletten håller sig ren och fräsch över tid.

Se alla Hygienic Flush toaletter här!

BAUHAUS HAR TOALETTSITSAR I FLERA FÄRGER TILL NÄSTAN ALLA TOALETTER

Här hittar du mjuk-, trä- och hårdsitsar med eller utan soft-close (mjukstängning) och lift off, vilket innebär att du kan ta loss sitsen för enklare rengöring. 

När du väljer sits är det viktigt att välja rätt sits till rätt modell för att undvika att sitsen börjar glida eller gå sönder.

Här finner du även toalettsitsar för de något mindre barnen, alternativt en vanlig modell med inbyggd barnsits för att underlätta toalettbesöket både för de vuxna och de små. 

Vi har toalettsitsar i färgglada färger som till exempel gul, röd och blå eller retroinspirerade toner av rosa och mintgrön. Vi har även sitsar för den som gillar motiv eller mönster - passa på att skapa en personlig stil och matcha resten av badrummet. 

Kanske är en ny färgglad toalettsits den sista inredningsdetaljen du sitter och funderar på och precis vad ditt badrum och toalett behöver.

BAUHAUS HAR BIDÉTOALETTER ÄVEN KÄNDA SOM JAPANSKA TOALETTER!

CAMARGUE CLEAN & DRY GOLVSTÅENDE

En toalett med alla funktioner du kan önska dig! Tvätta din bakdel enkelt genom användningen av munstyckssprayning, munstycket kan justeras framåt och bakåt. Justera vatten-, luft- och sitstemperaturen. Toaletten spolar automatiskt när man lämnar toalettringen 

Ytterligare funktioner är t.ex. engerisparfunktion, munstyckets självrengöring, dämpning av toalettlock, trådlös fjärkontroll med vilken du kan styra toaletten. Toaletten är även utrustad med en anti-frost funktion.

GROHE SENSIA VÄGGHÄNGD

Bidén för dig som söker en praktisk toalett med iögonfallande design. Du kan nu med hjälp av en app eller fjärrkontroll styra och programmera toaletten. Sensia Bidé har många smarta funktioner som lyxar till ditt besök och ger extra komfort under hela vistelsen.

Sensia är konstruerad för att vara 100% hygiensk samt enkel att rengöra. Toaletten använder en luktabsorberingstekink för omedelbar rengöring av luften, HyperClean och AquaCeramics som gör att ingenting fastnar. Den skyddar dessutom mot kalk och eliminerar 99,9% av alla bakterier.

Toaletten måste monteras på WC-fixtur GROHE Rapid för Sensia.

MONTAGESERVICE

Hos oss på BAUHAUS kan du få hjälp att montera din nya toalett - till ett fast pris. Med hjälp av våra kunniga säljare får du den experthjälp och rådgivning du behöver inom området, du slipper även lägga onödig tid på att hitta bra hantverkare och samla in offerter, vi på BAUHAUS Montageservice gör jobbet åt dig. 

Alla våra samarbetspartners är behöriga inom sitt område och montering sker alltid enligt gällande föreskrifter och regler.

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt med din nya toalett behöver vi veta vilken typ av toalett du har valt samt grundläggande information och förutsättningar som är nödvändiga för oss att ta hänsyn till.

Vill du veta mer om Montageservice? Läs mer här!

26763+ nöjda kunder!

35544 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…