Vårstäda!

För att få en så bra start som möjligt i trädgården krävs det att du räfsar upp i rabatten, krattar gräsmattan och klipper bort vissna stjälkar och blad på perennerna.


När du ska städa upp bland perennerna rekommenderar vi att du klipper så långt ner som möjligt. Det gäller dock att se upp så du inte klipper bort tidiga bladskott och knoppar. För knopparna vill vi ska blomma och ge härliga vårkänslor i form av doft och färg.


Ps. Vårstädningen lägger grunden för hur enkel din trädgård blir att hålla efter under hela sommaren. Desto mer noggrann du är, ju mindre behöver du hålla efter senare under våren och sommaren.

Räfsor
Krattor
Sekatörer
Häcksaxar

Gör plats för det nya!

När du är klar med krattandet och klippandet bland trädgårdens perenner och vintergröna växter har du säkert fått ihop en bra hög, som du vill forsla bort eller kompostera.

Vilket alternativ du än väljer har vi produkterna för ändamålet.

Köp den miljövänliga sopsäcken när du vill köra resterna direkt till återvinningscentralen och slippa packa upp innehållet på plats. Lägg bara säcken i containern och rulla vidare.

Vill du kompostera ditt trädgårdsavfall rekommenderar vi en kompostkvarn till en fin hög rekommenderar vi en kompostkvarn för grenarna. Löv och annat kan du lägga direkt i komposten.

Sopsäckar
Skottkärror
Komposter

Vårgödsla!

På våren har trädgården som störst behov av näring. Det är då växterna börjar växa igen efter en lång vinter i ide. 

Ett bra gödsel för hela trädgården Algomin trädgårdsgödsel. Det fungerar till de allra flesta växterna utom surjordsväxter.

Till gräsmattan fungerar det bäst med gräsmattegödsel. I de fall när det finns mycket mossa i gräsmattan behöver man oftast använda en annan typ av gödsel och två favoriter hos oss är Algomin Mossa och Bayer Gardens Strolla Mossa+.

När du börjar bli klar med vårstädningen kanske du upplever att det är dags för lite förändring i trädgården, ett nytt växthus, ett vattenspel eller ett par utomhusväxter för trädgården?
Givetvis hittar du även dessa produkter på BAUHAUS!

Enormt sortiment av växthus!
Allt för dina trädgårdsdrömmar.
Vackra fontäner i
mängder av varianter!
Vattenspel

Få liv i jorden igen!

När du ska sätta liv i jorden och trädgården igen är jordfräsen ett utmärkt redskap.

Jordfräsen fungerar på så sätt att knivarna vänder och luckrar upp jorden. Det är perfekt eftersom jorden syresätts och hårda jordklumpar som gör det svårt för växtetablering försvinner.

För gräsmattan finns vertikalskäraren. Den fungerar på ungefär samma sätt som jordfräsen men är anpassad för gräsmattan. Vertikalskäraren gör skåror i gräsmattan vilket ger gräsrötterna syret de så välbehövligt behöver. Ett stort plus är att vertikalskäraren även tar bort döda rötter och mossa i gräsmattan.

Gräsfrö - För alla trädgårdar!
Kvalitet & Växtgaranti
Gräsfrö i storförpackning!
Kvalitet & Växtgaranti

Vill du handla mer än gräsfrö som växer?

En stor nyhet är att du från i år kan handla och välja mellan ett enormt urval av växter direkt på BAUHAUS.se! Växterna levereras smidigt och enkelt direkt från leverantören till din tomt.

Bärbuskar
Fruktträd
Prydnadsbuskar
Prydnadsträd
Det finns inga produkter som matchar urvalet
Enormt sortiment av fina
utomhuskrukor!
Mängder av balkonglådor
i olika varianter!
Jord
Glöm inte sättpotatisen!
Glöm inte att skydda dina växter
& planteringar mot kylan!

Laddar…