MARKSTEN STARKA VILLA HEL SLÄT GRÅ HELPALL 12,48M²

3.70 3

Klassisk marksten för uteplatsen, trädgårdsgångar och runt poolen

En traditionell och funktionell markbeläggning med många möjligheter. Lägg den som den för att skapa ett stilrent intryck eller kombinera den släta plattan med andra produkter, ...

Se fullständig produktbeskrivning
1 x EUR-PALL   + 0,00 kr
78 x MARKSTEN VILLA HEL SLÄT GRÅ 400X400X40MM   + 0,00 kr

Innehåller:

  = St
  2 134,32 kr
  Jmf. pris: 2 134,32 kr/St
  Delbetala med Premium Kontokort
  Från 217:-/mån. Upp till 10% i bonus

  Hemleverans

  Beställningsvara

  Denna produkt levereras normalt inom ca. 3 veckor

  Lagerstatus i varuhus:

  Produktbeskrivning

  Klassisk marksten för uteplatsen, trädgårdsgångar och runt poolen

  En traditionell och funktionell markbeläggning med många möjligheter. Lägg den som den för att skapa ett stilrent intryck eller kombinera den släta plattan med andra produkter, som t.ex. Bya-sten eller smågatsten, för att uppnå spännande effekter i trädgården eller istället för grusgången.

  Denna marksten passar bra för uteplatsen, trädgården och runt poolen.

  Teknisk information
  Utförande: Helplatta
  Serie: Slät
  Färg: Grå
  Trafikklass: G, används ej till garageuppfart
  Mått: 400x400x40mm

  Lägga marksten
  1. Börja med att markera ytan för ditt utegolv med tunna spännsnören. Här är det viktigt att du lämnar ett mellanrum på ca 1-2 cm från huset, detta för att vattenavrinningen blir bättre.

  2. Gräv en ca 15-25 cm djup grop under spännsnörena om det är en trädgårdsgång eller altan, är det en garageuppfart ska gropen hamna ca 25-35 cm under snörena. Jämna därefter till markytan och ta bort vassa stenar som kan skada markduken. Placera därefter markduken i botten, detta gör du för att förhindra att underligganda jord blandas med bärlagret.

  3. Fyll upp med bärlager av väggrus och packa med en plattvibrator. Ytan ska vara jämn och i lutning med den färdiga ytan. Höjden på bärlagret får man genom att ta den färdiga höjden på plattytan minus stenbeläggningsens tjocklek minus 3 cm för sättsandslagret.

  4. Lägg ut ett jämnt lager med sättsand, ca 3 cm tjockt. Lägg i avdragslister och justera dem till rätt höjd. Kontrollera därefter att lutningen stämmer. Drag av med rätbrädan och tag sedan bort avdragslisterna. Fyll i med sand där listerna legat.

  5. Börja att lägga markstenen på den avjämnande ytan och arbeta bakåt. Lägg med en fog på ca 3 mm mellan varje marksten. Kontrollera att beläggningens ytterkanter är raka med hjälp av snörena. Vid läggning av till exempel en garageuppfart bör ytan ramas in med betongkantsten.

  6. När plattläggningen är klar borstas fogsand ner i plattornas fogar. När den överblivna fogsanden är bortsopad packas ytan med en lätt plattvibrator, är markstenarna tunna och/eller långsmala används istället en gummiklubba. När detta är gjort läggs ny fogsand för att försäkra sig om att alla fogar blir ordentligt fyllda Detta bidrar till ytans mångåriga hållbarhet.

  Tips!
  Ladda ner ”Lägga Marksten” och använd denna manual när du lägger din marksten.

  Information om betong
  Betongprodukter kan i vissa fall ha kalkutfällningar, dessa visar sig som fält eller ringar på ytan av betongen. Kalkutfällningar försvinner med tiden och är endast en estetisk egenskap som varken påverkar betongens hållbarhet eller andra egenskaper. Vill du påskynda processen att ta bort eventuella kalkutfällningar kan du lägga sand på betongens yta och sedan borsta sanden över ytan.

  Mer information
  Produktnamn MARKSTEN STARKA VILLA HEL SLÄT GRÅ HELPALL 12,48M²
  Artikelnummer 6008115K
  EAN-nr 0200500210828
  Netto vikt 0
  Typ MARKSTEN
  Färg GRÅ
  Serie SLÄT
  Varumärke STARKA
  Serie VILLA

  Recensioner

  Här kan du ställa en fråga eller lämna en recension på BAUHAUS produkter.

  Läs mer om recensioner här

  15407+ nöjda kunder!

  22816 Recensioner
  Läs kundrecensioner!

  Laddar…