Företagare? Logga in eller bli företagskund här.
Varumärken
Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto
Att anlägga en ny gräsmatta

När man ska anlägga en ny gräsmatta så är det väldigt viktigt att man först funderar på vad den skall användas till? Är det en paradyta eller vill man anlägga en gräsmatta som barnen kommer att leka på. Vissa gräsarter har bättre förutsättningar för att klara hårt slitage än andra.

Underarbete är väldigt viktigt när man anlägger en ny gräsmatta. Det är viktigt att man lägger en dränering i botten så att överskottsvatten enkelt kan transporteras.

Sen väljer man en sandblandad matjord som man lägger ut med en tjocklek av minst 20 cm. Detta material skall fördelas ut jämt och packas med hjälp av en vält. Jorden skall vara så packad så att det inte blir djupa fotspår när man går över jorden. Men den skall heller inte vara så hård så att det inte blir märken av skorna. Lite klackmärken på ytan så har man en lagom packad yta.

När man iordningställt en bra och jämn yta så går man över med en kratta för att luckra upp ytan av jorden. Efter detta moment så är marken klar för att så med gräsfrön.

Bevattning vid nysådd

Det är viktigt att du vattnar din gräsmatta, speciellt vid nysådd.

• Vattna lite men ofta de 2–3 första veckorna. Vattna din gräsmatta på morgonen, då har gräset hela dagen på sig att torka. Om du vattnar din gräsmatta mitt på dagen hinner solen värma upp gräsmatta och vattnet avdunstar.

• Vattna inte din gräsmatta för mycket på en gång, konsekvenserna kan då bli att gräset står emot ogräs och torkar betydligt sämre fast gräsmattan ser grön och fin ut.

Gödsel efter nysådd

Gödsel är en viktig del i grässkötsel då det skapar balans mellan de olika näringsämnena i jorden. Du kan gödsla din gräsmatta med Xeed Seedstart 2-3 veckor efter sådd. Detta gödsel är ett långtidsverkande organiskt gödsel som är framtaget för att maximalt gynna den unga plantan vid nysådd.

Jordtemperaturen får inte vara allt för hög men även inte allt för låg. Temperaturen bör ligga på minst 7–9 grader, både när man ska så eller gödsla. Du kan mäta temperaturen med t.ex. en köttermometer. Stick ner den ca 10cm så får du rätt temperatur.

• Vattna alltid ner gödslet eller lägg ut det när de regnar.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…