Kingstone
Grillar och grilltillbehör
Kingstone Grillar
Är du på jakt efter en grill som passar alla dina behov? Med ett brett sortiment av gasolgrillar, kolgrillar, pizzaugnar, grillvagnar och rökar har Kingstone något för alla. Gasolgrillar är perfekta för den som vill ha en snabb och bekväm grillning. Våra kolgrillar ger den ultimata grillkänslan och ger ett smakrikt och rökigt resultat. Nytt för i år är att vi adderar pizzaugnarna till vårt sortiment. Med dessa kan du enkelt bjuda på hembakad pizza med gyllene kanter och knaprig botten. För dig som vill ta grillningen till nästa nivå, har vi även grillvagnar som är perfekta för stora grillfester och utomhusarrangemang. Samtliga av Kingstones produkter är prisvärda och av hög kvalitet.
Grilltillbehör för grillälskaren
Kingstone erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa grilltillbehör för att göra din grillsession till en lyckad och minnesvärd upplevelse. Produkterna är tillverkade med omsorg samt precision och är speciellt utformade för att möta allas grillbehov.
Det finns även ett brett utbud av grillredskap, inklusive grillgaller, grillborstar och grillpinnar som ger dig förutsättningarna till den perfekta grillytan och undviker att maten fastnar på grillen.
Grillskydden är av högsta kvalitet och kommer skydda din grill mot väder och smuts, allt för att hålla din grill i ett bra skick samt förlänga livslängden på din grill.
Det finns även ett brett utbud av grillredskap, inklusive grillgaller, grillborstar och grillpinnar som ger dig förutsättningarna till den perfekta grillytan och undviker att maten fastnar på grillen.
Grillskydden är av högsta kvalitet och kommer skydda din grill mot väder och smuts, allt för att hålla din grill i ett bra skick samt förlänga livslängden på din grill.
Inspireras av goda recept!
Testa Ebba Anderssons pizza
Det här behöver du för att göra
Ebba Anderssons pizza
Pizzadeg köpt på lokal pizzeria.
Cremé Fraiche blandad med lite flingsalt och citronscest.
Västerbottenost
Färdigkokta rödbetor
Svartkol masserad med olivolja och flingsalt
Topping efter gräddning
Topping efter gräddning
Färska fikon (skivade)
Rostade Pistage nötter
Enkel Burrata ost
Ett stänk Balsamico crème
Gör så här…
Slå på Pizzaugnen på full värme. Helst 20 min innan pizzan skall gräddas.
Mjöla en platt arbetsyta.
Baka ut pizzan med händerna och undvik att platta till kanterna (använd inte kavel).
Bred på ett tunt lager Crème Fraiche som är blandad med lite flingsalt och citroncest.
Strö över Västerbottenost.
Lägg på tunt skivade färdigkokta rödbetor.
Lägg över Svartkolen som är masserad med Olivolja och flingsalt.
Sänk värmen på pizza ugnen en aning om den uppnått ca 400 grader.
Grädda Pizzan mitt på stenen (OBS!! saker och ting går fort här).
Ta ut och rotera pizzan för att få jämn och fin gräddning.
Ta ut pizzan efter önskad gräddning. ca 90 sekunder.
Toppa nu med Färska Fikon, hackade pistagenötter, Burrataost och ringla sedan i ett kärleksfulltmönster balsamicgremé på toppen.
Testa pizzan gjord av Hans Olsson från BAUHAUS
Det här behöver du för att göra
Hans Olssons pizza
Pizzadeg köpt på lokal pizzeria
Västerbottenost
Skagenröra (gärna egengjord för extra kärlek)
Rödlök
Citroncest
Dillkvist
Gör så här…
Slå på Pizzaugnen på full värme. Helst 20 min innan pizzan skall gräddas.
Mjöla en platt arbetsyta.
Baka ut pizzan med händerna och undvik att platta till kanterna (använd inte kavel).
Strö över Västerbottenost.
Sänk värmen på pizza ugnen en aning om den uppnått ca 400 grader.
Grädda Pizzan mitt på stenen (OBS!! saker och ting går fort här)
Ta ut och rotera pizzan för att få jämn och fin gräddning.
Ta ut pizzan efter önskad gräddning. ca 90 sekunder.
Toppa nu 5-6 rejäla skedar skagenröra.
Strö över finhackad rödlök.
Riv Citroncest över hela pizzan.
Garnera med dillkvistar efter smak.
Grilla med Kingstone
Du behöver
Kebabspett
Formbar färs ca 700 gram
5 Vitlöksklyftor
3 msk Paprikapulver
En halv chilli
Ca 2 dl hackad färsk bladpersilja
1 msk Rapsolja
Svartpeppar och salt efter smak
Formbar färs ca 700 gram
5 Vitlöksklyftor
3 msk Paprikapulver
En halv chilli
Ca 2 dl hackad färsk bladpersilja
1 msk Rapsolja
Svartpeppar och salt efter smak
Gör så här
Tina färsen, antingen I rumstemperatur i ca 30 min eller i ett vattenbad.
Skala och finhacka vitlöken.
Skala löken och riv denna på den grova sidan av rivjärnet. Lägg detta i en sil och pressa ut så mycket som möjligt av vätskan ur löken.
Finhacka chilin.
Skölj och finhacka bladpersiljan.
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke tillsammans med den tinade färsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Forma avlånga biffar/järpar på metallspett eller blötlagda träspett.
Grilla spetten direkt över kolen med lock i ca 3-4 minuter per sida tills de fått fin färg och är lätta att vända.
Skala och finhacka vitlöken.
Skala löken och riv denna på den grova sidan av rivjärnet. Lägg detta i en sil och pressa ut så mycket som möjligt av vätskan ur löken.
Finhacka chilin.
Skölj och finhacka bladpersiljan.
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke tillsammans med den tinade färsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Forma avlånga biffar/järpar på metallspett eller blötlagda träspett.
Grilla spetten direkt över kolen med lock i ca 3-4 minuter per sida tills de fått fin färg och är lätta att vända.
Sås
Mast o khiar – persisk tzatziki.
4 dl yoghurt ( 10% )
1 liten gurka ( ca 300g )
1 riven vitlöksklyfta
2 msk finhackad dill
3 msk finhackad mynta
1 msk torkad mynta
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Till garnering:
1 dl hackade rostade valnötter
1 dl granatäppelkärnor
Mynta
Dill
Olivolja
4 dl yoghurt ( 10% )
1 liten gurka ( ca 300g )
1 riven vitlöksklyfta
2 msk finhackad dill
3 msk finhackad mynta
1 msk torkad mynta
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Till garnering:
1 dl hackade rostade valnötter
1 dl granatäppelkärnor
Mynta
Dill
Olivolja
Gör så här:
Blanda ner yoghurt, vitlök, dill, färsk och torkad mynta samt salt och svartpeppar i en skål. Skär gurkan i små bitar och blanda i den.
Ställ i kylen i minst en timme.
Blanda ner yoghurt, vitlök, dill, färsk och torkad mynta samt salt och svartpeppar i en skål. Skär gurkan i små bitar och blanda i den.
Ställ i kylen i minst en timme.
Till garnering:
Toppa med valnötter, granatäppelkärnor, mynta, dill och olivolja vid servering.