PrivatFöretag
Varumärken
PrivatFöretag
Favoriter


Vi lägger mycket fokus på hur vi som företag kan bidra till en hållbar utveckling och ta ansvar för den påverkan vår verksamhet har på omvärlden. För oss betyder hållbarhet att vi vill kombinera långsiktig lönsamhet, miljöhänsyn och socialt ansvarstagande. Vi arbetar systematiskt för att reducera vår negativa påverkan och hitta möjligheter till en snabbare omställning. Det gör vi genom att fokusera vårt hållbarhetsarbete på nedanstående fem områden:

Vi arbetar proaktivt och systematiskt med arbetsmiljörisker för att skapa en sund och säker arbetsmiljö för alla våra medarbetare, samt trygga varuhus för våra besökare att vistas i.

Vi har många leverantörer och det är viktigt för oss att våra inköp sker på ett ansvarsfullt sätt. Vi har höga krav på produktsäkerhet. Vår ambition är att utveckla vårt sortiment i hållbar riktning.


Precis som alla andra måste vi ta ansvar för klimatet. Ett sätt för oss att minska vår klimatpåverkan är att effektivisera och minska energiförbrukningen i våra varuhus.


Vi vill minska mängden avfall i våra varuhus och öka återvinningsgraden. Vårt mål är att de produkter som vi säljer på sikt ska ha hållbara förpackningar utan onödigt emballage.


En viktig åtgärd för minskad klimatpåverkan är att minska våra utsläpp av växthusgaser från varutransporter till lager/varuhus och leveranser till våra kunder.


"Jag är stolt över att vi har tagit stora steg under året för att systematisera och integrera vårt hållbarhetsarbete i verksamheten. Hållbarhet är nu en central fråga för oss och det finns en medvetenhet i vår organisation om att vi alla kan och ska bidra till en hållbar utveckling. Samtidigt vet vi att vi bara är i början av vår omställningsresa, vi har mycket kvar att göra innan vi kan känna oss nöjda"

Kenneth Litland VD, BAUHAUS Sverige

Har du frågor om BAUHAUS Hållbarhetsarbete är du välkommen att maila till hallbarhet@bauhaus.se
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…