Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.
Coating

Vad är coatning?

Xeed har valt att använd sig av coatning på sina frön och gödsel. Coating är ett sätt att fördela ut näringen under en längre tidsperiod. Man innesluter näringen med ett hölje vilket gör att näringen släpps ut i lagom dos. Man kan designa coatningen så att den räcker från 2 månader upp till 18 månader, samt att man kan ha olika kvalitéer på coatning för att t.ex nå exakthet.

Men hur fungerar coating?

Alla olika coatningar bygger på samma teknik, osmos. Detta är ett fysikalisk fenomen som gör att två olika ämnen utjämnar sina salthalter med varandra. Det som händer i marken är att salthalten (nivån på mängden kväve) är lägre än vad den är inne i gödselgranulen och därför pytsas lite näring ut så att jämnvikt skapas. När salthalten stiger i marken så stannar gödslet kvar innanför coatningen och pytsas inte ut förens salthalten sjunkit i jorden, d.v.s. att gräset har tagit upp det. På så sätt kan gräsmattan tillgodogöra sig större del av kvävet vilket är bra för miljön.

Gödsel

Att gödsla lite och ofta är bra för gräsmattan och miljön. När man lägger ut gödsel på sin gräsmatta så blir näringen tillgänglig i marken på olika sätt. Det vanligaste förekommande kvävevarianten (nitrat) är direkt upptagbar för gräset och kan jämföras med ren lyxkonsumtion för gräsmattan. Gräset skjuter i höjden, du får mycket gräsklipp och gräsmattan blir försvagad då stark tillväxt bidrar till sköra cellväggar.

Xeed har valt att uteslutit nitrat i sina gödselprodukter och använder sig av ammonium och urea istället. Detta ger en bättre långtidsverkan i jorden än vad nitrat gör.

Gräsfrön

Xeed’s gräsfrön är coatade. Detta gör att du vid nyanläggning kan börja med att så utan gödsel då det finns så pass mycket näring i våra frön för en bra etablering.

Fördelar med coatade frön:

• Fåglar äter inte fröna

• Snabbare groning

• Effektivare upptag av vatten för bättre motståndskraft mot torka

• Effektivare upptag av näringsämnen för optimal utveckling

• Snabbare igångsättning av fotosyntes

• Snabbare etablering
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto