Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Planteringsjord

Vad används Planteringsjord till?
Planteringsjord är mullrik och välgödslad. Gödseln i jorden räcker ca 4 veckor beroende på placering och skötsel av odlingen. Planteringsjorden är anpassad för utomhusbruk och för plantering i hela trädgården. Den kan även användas som jordförbättring eller vid krukodling av lite mer näringskrävande växter som tomater och andra grönsaker. Planteringsjorden lämpar sig inte för frösådd och sticklingar, då den är lite för kraftigt gödslad.

Vad innehåller Planteringsjord?
Planteringsjorden är en näringsrik och stabil jord. Den innehåller två olika sorters torv för att ge både en bra struktur och en bra vattenhållande förmåga. Sanden i jorden tillför stadga och dränering. Mineralgödsel ger säker dosering av näring till växterna under ca 3-4 veckor och mikronäringen ger växten tillskott av viktiga spårämnen för växtens utveckling.

Var passar Planteringsjord?
Planteringsjord passar bra för odling på balkong och altan samt i rabatter och pallkragar och passar särskilt bra för växter med lite högre näringskrav, såsom grönsaker och sommarblommor. Den välgödslade planteringsjorden säkerställer att det finns tillräckligt med näring för att förse hungriga växter med en välbalanserad giva näring de första veckorna. Därefter rekommenderar vi att stödgödsla näringskrävande växter lite extra eller jordförbättra med en ny omgång planteringsjord för att säkerställa att växten får optimalt med näring under hela växtsäsongen.

Guide: så odlar du i pallkrage!
Att odla i pallkrage är både enkelt och snyggt och har många fördelar! Eftersom det finns både hel- och halvpallar är det enkelt att anpassa odlingen efter dina behov och storleken på din odlingsyta. Pallkragar är dessutom stapelbara, vilket gör det enkelt att anpassa höjden efter olika växters behov av odlingsdjup. Kragarnas flexibilitet gör det enkelt att skapa kreativa och vackra lösningar för just din odlingsyta!

Så här gör du:
1. Välj en solig plats och jämna ut marken där du vill att din pallkrage ska stå.
2. Lägg en bit markduk i botten och låt kanterna gå upp en bit på insidan av kragen. Detta förhindrar tillväxt av av rötter, gräs och ogräs. Täck gärna botten med lite ris eller lecakulor.
3. Fyll pallkragen till två tredjedelar med Planteringsjord. Om du vill kan du även blanda i lite kogödsel i jorden. Tryck till jorden lätt innan du sår eller planterar.
4. Så fröna eller plantera växterna i jorden och vattna regelbundet med en strilad vattenkanna.
5. Om du placerar en fiberduk över pallkragen blir jorden några grader varmare, så att du kan få en tidigare skörd på våren eller en senare skörd på hösten. En fiberduk skyddar även plantorna mot kraftigt regn, blåst och solljus samt håller djur och insekter borta.
Tips!
Glöm inte att märka upp det du odlar med namn så att du inte glömmer bort vad du planterat!
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto