Missa inte våra medlemskvällar! Klicka här för att se när turnén kommer till ditt varuhus och få ett smakprov på våra aktiviteter.
Så tar du hand om gräsmattan

Klippning

Klippning är ett mycket viktigt arbetsmoment och någonting som vi ofta utför på våra gräsytor. Gräs mår bra av att klippas ofta. Klipp regelbundet och gärna i olika riktningar för att undvika liggräs och hjulspår. Se till att ha vassa knivar så blir klippningen av gräset både snyggare och tar ingen skada.

En viktig tumregel är att man inte ska klippa mer än en tredjedel av bladets höjd. Klipper man under gräsets tillväxtpunkt så kan gräset ta stor skada. Klipphöjden bör vara mellan 20–45 mm. Under sommaren bör du höja klipphöjden om det är varmt. På hösten kan du klippa gräset så länge det växer, klipphöjden bör ligga mellan 4-5cm.

Dressa

Att dressa sin gräsmatta innebär att man sprider ut ett lager med sand eller dressjord på sin gräsmatta. Vi rekommenderar att du använda dig av sand när du dressar då sanden är också viktig för att späda ut thatchen så den blir mer porös, vilket leder till en snabbare nedbrytning. Dressand är även lättare att jobba med men det går bra att använda sig av dressjord. Vid nyanläggning spelar det ingen roll för de nya fröna om det är jord eller sand.

Dressmaterial jämnas bäst ut med en dressraka. Dressa med ca 0,5 cm dressmaterial.

Lufta

Det är viktigt att lufta gräsmattan så att gräsfröna har tillgång till syre samt att vatten kan penetrera marken lättare. Man kan tex använda en skruvmejsel som man sticker ner i marken. Tar det emot och du inte får ner skruvmejseln men än ca 5 cm så kan det vara läge att lufta. Du kan använda dig av en knivluftare eller handhållen gaffel.

Bevattning

Olika gräsarter behöver olika mycket vatten, men generellt så kan man säga att gräset behöver ca 25 mm vatten under en normal vecka under växtsäsongen. Genom att använda tex en planteringsspade som man öppnar upp marken med kan man känna om det är blött eller om det behövs vattnas.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto