Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Microcement för badrum
Design By Cements populära badrums-kit innehåller allt i materialväg som ni behöver till färdig yta. Vitruvius Readymix levereras färdigblandad för pigmenterad i den färg ni valt. Allt i ett paket. Detta kit är anpassat för badrum och innehåller allt som behövs till en färdig yta oavsett om det är golv eller vägg eller möbel i våtutrymme.

Fläckskydd för Badrum
Badrum fläckskyddas med en Microcementolja som är speciellt framtaget för att tåla en långvarig och hög belastning av vatten. Den är också resistent mot kemikaler som ofta förknippas med sådan miljö som t ex silikon, som brukar finnas i schampo. MicrocementOljan är en mix av 2 oljor där ena tränger ner djupt och den andra är fet lägger sig på ytan som ett skyddande skikt.

Vad ska man tänka på innan man köper Microcement?

Innan man köper Microcement så är det viktigt att:
- Sett materialet i verkligheten. Fina betonglika bilder bilder har alla tillverkare men i verkligheten varierar kvalitén ganska mycket.
- Ni behöver också se färgen i det ljus som den kommer att vara i. Gråskalor påverkas mycket av ljuset.
- Kontrollmät ytorna så ni har rätt mängd, Detta är extra viktigt om man har en sammanhängande yta då det inte blir snyggt om man gör ett avbrott mitt i ytan.
- Var pålästa för microcement är ett naturmaterial och det är inte samma sak som att köpa kakel.

Innan man börjar lägga så kan det vara en bra idé att testlägga en mindre yta så ni känner er mer redo inför den "riktiga" läggningen. På er testyta kan ni också experimentera fram ert unika resultat.

Underlag & förberedelser
- Nya Badrum sätter man tätskikt precis som vid klinkers. Sen spacklar man med kakelfix på tätskiktet. Ovanpå kakelfixet lägger man sedan Vitruvius.
- Kakel går bra att lägga på om man spacklar ytan slät först. Man spacklar med samma fix som om man skulle sätta kakel på kakel.
- Badrumsmattor brukar gå bra att lägga på, ni behöver göra några tester av mattan först.

Läs vilket fix våra leverantörer rekommenderar 

LIP
Behöver tillsatsen Multibinder. det fungerar med flera fästmassor tillsammans med det den tillsatsen. Design By Cement har ett långt och mycket god erfarenheter av deras Multifix.

KIILTO
Kiilto har Design By Cement ett nära samarbete med och det går bra att använda deras rollningsbara och foilesystem. Läs gärna igenom deras anvisningar i dokumentet.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto