Just nu: Fri frakt på stora delar av vårt lagerförda sortiment. Se villkor här!

Braskaminer är en miljövänlig värmekälla

Det kommer inte att förorena naturen när du använder din braskamin – så länge du eldar rätt och alltid använder torr ved. Läs mer om varför eldning med ved är koldioxidneutral.

Miljövänlig uppvärmning med din braskamin
Visste du att det inte skadar miljön om du eldar med ved i din braskamin? – när man eldar med torr ved och tillför luft på rätt sätt.

En braskamin är mysig, praktisk, ekonomisk och en vacker möbel i vardagsrummet. Men en braskamin är mer än så. När du eldar rätt hjälper du till att skydda miljön från onödiga partikelutsläpp.

När du eldar med ved utnyttjar du naturens egen värmekälla – veden.

Att elda ved är koldioxidneutralt
Trä är den mest miljövänliga råvaran i naturen – eftersom det är koldioxidneutralt.

Vad betyder det?
Det betyder att det nästan inte har någon ytterligare koldioxidpåverkan på atmosfären när du eldar på rätt sätt. Naturen är ganska smart inrättad. Trä absorberar lika mycket koldioxid från atmosfären medan trädet växer som det släpper när det bränns. Därför är det viktigt att skogsområden bevaras och att det kontinuerligt planteras nya träd.

Men om det är en cykel – varför kommer klimatet ut som en vinnare?
Klimatet vinner när du använder ved som din värmekälla i hemmet eftersom du på så sätt inte påverkar klimatet ytterligare genom att använda kol från marken. Som när du eldar med kol, olja eller gas. Du kommer inte att släppa ut någon koldioxid i atmosfären som inte redan är en del av den naturliga koldioxidcykeln.

Nästan koldioxidneutral?
Ja nästan. Inga energikällor är helt 100 % koldioxidneutrala. Man använder fossila bränslen som bensin när träd avverkas och veden transporteras.

Men kom ihåg
Man ska elda rätt och det gör man genom att elda med torr ved. Annars försvinner din miljövänlighet som rök från en skorsten.

Visste du att
- Varje ny braskamin kommer att minska koldioxidutsläppen med 4 ton per år (Källa: Danska Energistyrelsen).
- Att elda med ved minskar Danmarks koldioxidutsläpp med 1,6 miljoner ton per år. (Källa: Danmarks Energimyndighet 2007)
- Att elda med ved och träpellets är det billigaste sättet att värma upp ditt hem. Till exempel är vedeldning fem gånger billigare än elvärme (Källa: Dansk Teknologisk Institut)
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto