Företagskund? Ansök eller logga in här!

Glasullisolering

Glasull är en mineralull som tillverkas av glasråvara som smälts och spinns till tunna trådar. På trådarna sprutas ett bindemedel som härdas när isoleringen passerar genom en ugn. Glasull har låg vikt, är spänstig och har god hållfasthet. Den lämpar sig bra för mjuka isolerprodukter, exempelvis mellan trä- och stålreglar. Glasull används också i form av rörskålar för isolering av rör samt skivor och mattor för teknisk isolering.

Stenullsisolering

Stenull består till 95-99 procent av sten som smälts och sedan spinns till fiber. Denna process resulterar i en naturligt hållbar isolering som har en unik förmåga att kombinera mycket goda värme och ljudisolerande egenskaper med ett högt brandmotstånd och goda mekaniska egenskaper. Den passar till alla traditionella applikationsområden inom såväl byggisolering som teknisk isolering.

Linisolering

Vill du bidra till hållbart byggande? Då är lin för dig! Lin är ett naturmaterial och har använts sedan forntida Egyptiska tider och har överlevt till idag. Den viktigaste nya aspekten sedan två decennier är tillverkning av färdiga isoleringsprodukter som är lätta att installera. Dessa är producerade av linfibrer och några textilstödsfibrer för tredimensionell flexibilitet och långsiktig stabilitet.

Träfiberisolering

Råvaran till träfiber kommer från skogsbruket och isoleringen tillverkas även av träfiber. Därför krävs inget plastmembran som ångspärr. Träfiber har en god förmåga att suga till sig fukt och avge den igen. På så sätt kan bärande konstruktioner i huset andas och risken för fuktskador minskas.

Isolering efter varumärke
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto