Företagare? Logga in eller bli företagskund här.
Varumärken
Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Utforska miljövänlig isolering från iCell


Miljövänlig isoleringsskiva av cellulosa från iCell – för varma, tysta och sunda hus!
Det klimatsmarta och gröna alternativet. iCell arbetar för att minimera vår miljöpåverkan i alla avseenden. Från råvara till färdigt isoleringsmaterial behöver mycket mindre energi än vid tillverkning av exempelvis mineralull. Tillverkningsprocessen sker helt mekaniskt i en torr och kall process.
iCell väljer dessutom grön el från vind och vattenkraft och cellulosaisoleringen kan återvinnas om och om igen.

Effektivt och säkert flamskyddsmedel
Flamskyddsmedlet som iCell använder uppfyller gällande regelverk enligt europeisk teknisk bedömning (ETA).

Miljöfördelar med iCell cellulosaisolering
- iCells cellulosa är ett organiskt material – cellulosa från barrträd.
- iCell nyttjar främst o-cirkulerade tidningar till produktionen. Genom att återvinna ett ton tidningspapper sparas 19 träd, 4 000 kWh energi, 29 000 liter rent vatten, 3 m³ sopor och sammanlagt 30 kg giftigt avfall.
- iCell cellulosaisolering kan ta upp och avge fukt och därmed låta huset andas utan behov av diffusionsplast.
- iCells produktion av cellulosalösull, från råvara till färdig produkt, förbrukar avsevärt mindre energi än isoleringsmaterial av mineraler eller olja.
- iCells produktionsanläggning använder el från vind och vattenkraft.
- iCells tillverkning sker mitt i vår nordiska marknad, vilket ger lägre miljöbelastning från transporter.
- iCells cellulosaisolering är betydligt bättre ur arbetsmiljösynpunkt vid installationer.

Isolering med iCell sparar energi. Att värma upp ett hus är en hög kostnad för husägare, således vill man att ens hus har så små värmeförluster som möjligt. Ett välisolerat hus sparar energi, men det gäller att göra rätt för att slippa problem med mögel. Då iCell cellulosaisolering andas får man ett bra klimat inomhus samtidigt som man isolerar effektivt.

iCell Skiva är lätt att hantera, dammar minimalt och inte minst suverän ur arbetsmiljösynpunkt, inget kli, klåda eller andra irritationer – helt enkelt en fröjd för installatören.

Med iCell Skiva går det naturligt att bygga diffusionsöppet, tack vare cellulosaullens hygroskopiska egenskaper. Det finns idag ett flertal erkända leverantörer av isoleringssystem med ångbromsar och vindskydd/underlagstak vilka utvecklats för att bilda en balanserad klimatskärm. Byggnaden andas och blir friskare och sundare.

iCell Lösull är en cellulosaisolering i lös form för väggar, tak och bjälklag. iCell använder returtidningar i produktionen, som i sin tur tillverkats av rena cellulosafibrer från barrträd. Den tillverkas i en torr process med låg energiåtgång i en nyutvecklad modern fabrik. iCell Lösull isolerar utmärkt mot kyla och värme tack vare låg värmeledningsförmåga och högt motstånd mot luftrörelser vilket hindrar konvektion. Isoleringenn dämpar samtidigt ljud och buller effektivt tack vare sin höga densitet. Cellulosafibern har hygroskopiska egenskaper som innebär att fukt i luft upptas och avges. Det gör att huset kan andas, fukt torkas utan kondensbildning.

Installation av lösullsisolering ska utföras av behörig installatör med rätt utrustning och erfarenhet. Lösullen trycks torr till en viss densitet i slutna konstruktioner. Isoleringsskikten skapas utan skarvar och fyller ut effektivt. Mot innerutrymmet installeras en ångbroms som klimatskärm. Vid exponerad installation sprutas lösullen till en höjd med hänsyn tagen till sättning. Installerad lösull ska inte vara direkt väderutsatt eller ha kontakt med mark. Före installation skall produkten skyddas mot väta och smuts.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…