Företagskund? Ansök eller logga in här!

Krisberedskap - saker som kan vara bra att ha hemma
Oförutsägbara händelser kan inträffa när som helst och då är det bra att vara väl förberedd. Oavsett vilken kris eller annan oväntad situation som uppstår, kan dina förberedelser vara avgörande. Genom att vara förberedd på en kris ökar du dina chanser att hantera den mer framgångsrikt. Här samlar vi tips på produkter som kan vara bra att ha i hemmet.

Håll värmen i en krissituation

När strömförsörjningen ligger nere blir det snabbt kallt hemma om vi inte är förberedda med alternativa medel.  För att värma upp och hålla värmen i hemmet är det klokt att ha en plan för hur detta ska göras redan innan potentiellt strömavbrott. Vår tanke- och rörelseförmåga försämras när vi är kalla och därför är det extra viktigt att kunna hålla sig själv och familjen varma i en krissituation. Om du har en fungerande kakelugn, öppen spis eller kamin är de till stor hjälp. Andra användbara värmekällor är fotogen- eller gasolkaminer och stearin- och värmeljus. Dessa alternativ ger både ljus och värme. Glöm inte att fylla på med tändstickor eller braständare. En sovsäck, filtar och fårskinnsfällar är effektiva medel för att hålla värmen när elen har gått. Tänk på att elda på ett säkert sätt och se till att ha brandsläckare nära till hands!

Alternativ strömförsörjning

Om elen slås ut är det viktigt att tänka på alternativa energikällor för att kunna laga mat, hålla igång telefoner och lampor. Solceller, solcellsladdare, batterier och eventuellt en bärbar generator kan vara användbara. Även fick- och pannlampor samt campinglyktor är bra alternativa ljuskällor om krisen slår till. Matlagning kan bli knepig att få till när strömmen har gått och varken mikrovågsugn, spis eller ugn längre fungerar, då är det klokt att ha alternativ till detta, exempelvis ett stormkök med diverse kokkärl för att kunna förse familjen med varm mat.

Vatten, nödprovianter & Första Hjälpen-kit

Se till att alltid ha mat och vatten som du, din familj och eventuella husdjur klarar er på i minst 72 timmar. Förvara nödproviant och vatten i förseglade behållare i torra och mörka utrymmen för att förlänga dess hållbarhet.

Ett välutrustat första hjälpen-kit är avgörande och bör innehålla bandage, desinfektionsmedel, smärtstillande medel och andra nödvändiga medicinska förnödenheter. Kom ihåg att även inkludera receptbelagda mediciner om någon i din familj är beroende av dem.

Kommunikationsmedel

I en kris är det mycket viktigt att du kan ta del av samhällsinformation. Via din lokala P4-kanal får du information om krisläget, var du kan hämta vatten, vart du ska bege dig om du behöver hjälp och om evakuering är på gång, samt lokala väderprognoser. Förbered dig med radio som drivs av batteri, solceller eller vev.

Kunskap och utbildning

För att du ska känna dig trygg och väl förberedd om en kris inträffar är det klokt att ha koll på de specifika riskerna för ditt område och lära dig hur du ska hantera dem. Följ nyheter och officiella kanaler för att hålla dig informerad om potentiella hot och rekommendationer från myndigheterna. Läs mer här.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto