Missa inte våra medlemskvällar! Klicka här för att se när turnén kommer till ditt varuhus och få ett smakprov på våra aktiviteter.

Spara på energi med Philips Hue smarta belysning
Hur smart belysning från Philips Hue kan effektivisera hemmets energikonsumtion

Smart belysning gynnar inte bara vårt välbefinnande utan även vår plånbok och miljön, du kan helt enkelt spara på energi och pengar med Philips Hue. Här kan du läsa om hur Philips Hue smarta belysning kan göra skillnad!

Smart belysning är den kategori inom det smarta hemmet som just nu växer mest. Idag kan du enkelt hitta smart belysning för alla dina rum och sinnesstämningar. Genom att anpassa vilket sorts ljus du vill ha för tidiga morgnar, sena kvällar eller för hemmajobb kan du faktiskt påverka ditt vardagliga välbefinnande. 

Ledande inom kategorin smart belysning är varumärket Philips Hue, med flest år på nacken och med det absolut största sortimentet av ljuskällor, armaturer, lightstrips och tillbehör idag, både såväl utom- som inomhus.

Men vad är då smart belysning?

Det som skiljer smart belysning från vanlig belysning är möjligheten att kontrollera din belysning på olika sätt genom trådlös teknik. Det handlar helt enkelt om att förenkla ditt liv och din vardag på riktigt.

  • Saker du kan göra med Philips Hue smarta belysning
  • Styr din belysning enkelt med appar, sensorer eller röst.
  • Schemalägg din belysning och skapa rutiner för att vakna och somna för en mer utvilad vardag. Justera ljustemperatur eller välj belysningsfärg för att nå en viss sinnesstämning.

Allt detta görs möjligt då smart belysning styrs genom olika nätverk och protokoll som öppnar upp för en mängd avancerade funktioner och som också kan fungera med andra smarta hem lösningar.

Förutom att skapa en mer välbefinnande vardag kan även smart belysning göra stor skillnad för din plånbok och miljöpåverkan. Här är flera sätt Philips Hue kan minska din energiförbrukning:

  • Genom rutiner och automatiseringar bestämmer du hur belysningen ska bete sig under dagen. Du kan exempelvis bestämma att en viss belysning inte ska aktiveras innan en viss tid eller innan mörkret har fallit. 

  • Lämna du också rum eller hem och glömmer att släcka lamporna? Med Philips Hue kan du bestämma att lamporna släcks automatiskt efter en viss tid efter du lämnar ett rum. På detta vis kan du alltid försäkra dig om att inget i hemmet står tänt i onödan.

  • Geo-staket är en funktion, baserad på platslokalisering av din mobil, som låter din belysning automatiskt upptäcka när du närmar dig eller lämnar hemmet så att du möts av ett upplyst och välkomnande hem, men även så att du inte glömmer en lampa tänd när du åkt i väg.

  • Om automatiseringar inte är din grej ger dig Philips Hue fortfarande kontroll över din belysning, även när du inte är hemma, tack vare sin uppkoppling till dina lampor via molntjänsten. Du kan alltså alltid se vad som är tänt i hemmet, samt styra det som du vill, oavsett var i världen du befinner dig. På så vis kan du alltid vara säker på att minimalt med belysningstimmar används.

  • En aspekt av Philips Hue och ny smart belysning i helhet är att de belysta timmarna är mycket mer energisnåla och klimatsmarta, tack vare den LED-teknologi som varje år utvecklas och förbättras i ljuskällorna. Idag drar ett rum av LED-ljuskällor lika mycket ström som en eller två gamla, ”energisnåla” halogenljuskällor. Dessutom har majoriteten av nya LED-ljuskällor en extrem lång livstid då du inte behöver köpa en ny lampa på 10 till 15 år.

  • Med Philips Hue krävs inga elektriska ombyggnationer. Då ljuskällorna passar de vanligaste armaturerna (med socklar i standarderna E27, E14 och GU10) kan du enkelt göra din vanliga armatur till en smart en. Du kan även köpa till någon av de smarta tillbehören, till exempel smart plug, då kan du styra din bordslampa som inte är smart, eller dimmer switch, en trådlös väggknapp som du kan placera var du vill och använda med förbestämda ljusinställningar om du inte vill ändra belysningen i mobilen.

Det är enkelt att komma igång med Philips Hue, ingen elektriker behövs. Koppla in bryggan, skruva in ljuskällan i armaturen, ladda ner Philips Hue-appen i mobilen och börja använda din smarta belysning.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto