Information angående Coronaviruset Covid-19

SÄTTPOTATIS STUBBETORP CONNECT 1 KG

39,95 kr
Finns endast i varuhus

Vardagslyx med egenodlad potatis!
Connect är en medeltidig sättpotatis, perfekt för dig som vill ha egenodlade potatisar redan till midsommar! Knölarna är rundovala och konsistensen fast.

Teknisk information
Knölform: Rundoval
Kokegenskape...

Se fullständig produktbeskrivning

Lagerstatus i varuhus:

Produktbeskrivning

Vardagslyx med egenodlad potatis!
Connect är en medeltidig sättpotatis, perfekt för dig som vill ha egenodlade potatisar redan till midsommar! Knölarna är rundovala och konsistensen fast.

Teknisk information
Knölform: Rundoval
Kokegenskaper: Fast
Vikt: 1 kg
Sättning: April-Juni
Skördetid: Juni-Augusti
Sättavstånd: 20-35 cm
Radavstånd: 50-70 cm
Sättdjup: 5-8 cm

Så odlar du Sättpotatis
Förgrodd
För att din potatis ska få de bästa förutsättningarna rekommenderar vi att du förgror den innan du sätter den i jord. Det enklaste sättet att förgro potatisen är att placera dem en och en i en äggkartong. Förvara äggkartongen i ett ljust rum utan direkt solljus, ca 15-20°C, 3-4 veckor innan du sätter dem i jord. Knölarna utvecklar då små groddar som gör att de gror bättre när det väl är dags.

Förbered trädgårdslandet!
Kontrollera att jordkvalitén är på topp och grundgödsla med trädgårdsgödsel av valfritt märke. När jordtemperaturen når 8°C under hela dygnet är det dags att sätta din potatis. Tänk på att potatis är väldigt frostkänsligt, så var säker på att du sätter potatisen när risken för frostnätter är föbi.

Plantera din potatis i trädgårdsland eller pallkragar
När man sätter potatis är det viktigt att hela tiden se till att knölen är täckt med jord eftersom att solsken på knölen gör den grön och oätbar, blasten däremot ska sticka upp ur jorden. Glöm inte att vattna ofta, antingen för hand eller med hjälp av en bevattningstimer och vattenspridare. Om du väljer att använda pallkragar är det enklaste sättet att använda dig av två pallkragar ovanpå varandra. I botten lägger du markväv för att förhindra att ogräs letar sig in i planteringen och på det läggs trädgårdsjord grundgödslad med trädgårdsgödsel.

Plantera din potatis i kruka
Fyll en väldränerad kruka med 10 cm jord, sätt en eller flera förgrodda potatisar och täck dem sedan med ca 5 cm jord. När potatisen växer och börjar sticka upp ur jorden fyller du på med mer jord och upprepar detta tills kärlet är fullt. Kom ihåg att ta in krukan vid risk för frost. En varm placering av krukan ger tidig skörd, men se till att temperaturen inte överstiger 25°C. Vattna ofta.

Skörda
Skrapa bort lite jord innan du tar upp potatisen för att säkerställa att den har önskad storlek. Om du är nöjd med storleken, men vill inte ta upp den än kan du klippa av blasten och täcka över potatisen med jord igen ca 2-3 veckor. Då bildar den ett tjockare skal och klarar lagring bättre.

Lagring och förvaring
Förvara dina ätfärdiga potatisar i ett svalt, mörkt, frostfritt och luftigt rum. Optimal temperatur är mellan 5°C och 15°C. Lägg potatisen i säckväv, papperspåsar eller trälådor för att säkerställa luftighet. Undvik täta plastpåsar.

Tänk på!
Potatisen mår bäst om den inte planteras på samma plats varje år, därför blir det enklast att använda sig utav antingen pallkragar fyllda med jord, en kruka eller varför inte PotatoPot?

Mer information
Produktnamn SÄTTPOTATIS STUBBETORP CONNECT 1 KG
Artikelnummer 6403231A
Vikt 1.000000
EAN-nr 7330674060950
Varumärke STUBBETORP

Recensioner

Här kan du ställa en fråga eller lämna en recension på BAUHAUS produkter.

Läs mer om recensioner här

18547+ nöjda kunder!

25691 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…