Missa inte våra medlemskvällar! Klicka här för att se när turnén kommer till ditt varuhus och få ett smakprov på våra aktiviteter.

Det är mycket känslor förknippade med färger och de påverkar oss på olika sätt.
Inom psykologin finns det grundläggande teorier om vad färgerna står för, men det har också mycket att göra med personliga preferenser,
erfarenheter, uppväxt samt olika kulturella skillnader. Det viktigaste är ändå att du känner efter hur en färg upplevs av dig själv.

Blått - frid & kreativitet

En rogivande färg som visat sig lindra stress och skapa känslor av frid och stillhet. Blått låter tankarna vila och kroppen att koppla av. Det är färgen som gör att vi andas lugnare och blinkar mer sällan. Kanske är det också därför blått sägs stimulerar kreativitet och gör oss mer produktiva. En kall nyans av blå kan faktiskt göra att vi fryser lättare och sägs vara bra i sovrum för de med sömnproblem.

Blått passar bra i sovrum, kontor och badrum.

Rött - passion och styrka

Färgen som snabbt fångar vår uppmärksamhet och får våra hjärtan att slå snabbare. Rött förknippas med energi, passion, kärlek och styrka. Bra i ett rum där du vill känna dig självsäker! Det är en färg som kan öka din aptit, blodcirkulation och till och med sexlust. Var dock försiktig med nyansen, rött kan nämligen framkalla ilska, panik och stress.

Rött passar bra i walk-in-closet, restaurang och matsal.

Gult - värme & energi

Solens färg som förknippas med värme, glädje, optimism och energi. Känner du dig lite nere och håglös kanske du får mer energi om du målar 

ett rum gult. Gult fångar dessutom vår uppmärksamhet och sägs skärpa vårt minne. Alltså, en bra färg att måla arbetsplatsen på! Det är dessutom en färg som får människor att prata med varandra.

Gult passar bra i vardagsrum, kontor och mötesrum.

Grönt - harmoni & natur

En harmonisk färg som har en lugnande påverkan och sägs skapa en känsla av trygghet. Grönt är en symbol för naturen och därför förknippar vi färgen med hälsa, ungdom och miljömedvetenhet. Färgen påstås till och med ha en läkande effekt. Grönt är lättast för ögat att acceptera och passar därför i de allra flesta rum.

Grönt passar bra i vardagsrum, sovrum och kök.

Orange - balans & värme

En välkomnande färg som ger en känsla av balans och värme. Orange sägs göra oss gladare, öppnare och vaknare samt främja kommunikation. Därför passar färgen perfekt i en hall eller sällskapsrum. Liksom rött, fångar även orange vår uppmärksamhet. Den påstås dessutom leda våra tankar till mat, vilket gör det till en bra färg för platser där man lagar mat eller äter.

Lämpliga ställen att pryda med orange färg eller tapet: Hall, sällskapsrum eller matsal.

Brunt/beige - elegans & ärlighet

Jordnära nyanser som ger lugn och trygghet. Beige och brun är träets naturliga nyanser och sägs förknippas med helhet, elegans, värme och ärlighet. Nyanserna passar därför lika bra till ett modernt som bohemiskt vardagsrum eller sovrum. Var dock försiktig, för mycket brunt kan nämligen locka fram en känsla av dysterhet. Kombinera därför gärna brunt och beige med gladare färger.

Brunt och beige passar bra i vardagsrum, sovrum och allrum.

Lila - kunglig & lekfull

En komplex färg som beroende på nyans ger med känslor. En djup lila förknippas med rikedom, prestige och lojalitet medan en ljusare lila är lekfull och ofta omtyckt av barn. Kanske beror komplexiteten på att lila är en blandning av meditativt blå och explosiv röd.

Lila passar bra i sovrum och barnrum.

Turkos - Ren & fräsch

En sval och sorglös färg som förknippas med renhet och fräschör. Vi se den ofta i sammanhang med spa, dryck och läkemedel.

Turkos passar bra i badrum.

Rosa - lugn & optimistisk

En lugnande färg som ger känsla av trygghet. Rosa förknippas med gott humör, glädje och optimism. Färgen sägs till och med vara läkande och ha förmågan att rensa rum på negativa energier. Liksom lila kan den rosa färgen framkalla lekfullhet och är ofta omtyckt av barn.

Rosa passar bra i sovrum och barnrum.

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto