Just nu: Fri frakt på stora delar av vårt lagerförda sortiment. Se villkor här!

3 tips från Hikoki för en mer ergonomisk arbetsdag
Ska man orka långa arbetsdagar och ett långt arbetsliv är det en fördel att använda maskiner som inte sliter onödigt mycket på kroppen. Här är 3 tips från Hikoki som kommer ge dig en mer ergonomisk arbetsdag.

1. Använd verktyg med ett bra grepp
Använd maskiner som ligger väl i handen. Hikoki har tagit fram ett grepp där belastningen fördelas optimalt i handen och där man framför allt undviker punktbelastning. Det vill säga tryck på en eller några få punkter i hand en. Det gör arbetsdagen skönare och i förlängningen säkrare!

2. Slopa onödig vikt
För varje 100 gram du tar bort från ett verktyg kommer du och din kropp att märka skillnad, särskilt vid arbete över skulderhöjd. Vi har lyckats med att dra ner storleken på våra motorer, vilket ger en viktreducering av maskinerna. Dessutom kan du själv se till att välja maskiner som inte är tyngre än vad som krävs för det arbete du ska utföra.

3. Undvik skadliga vibrationer
De effekter som vibrationer har på kroppen kan delas upp i övergående och bestående effekter. De övergående effekterna försvinner direkt eller efter ett tag. De bestående effekterna finns kvar efter avslutad användning, exempelvis ”vita fingrar”, nerv-, muskel-, led- eller skelettskador. Vibrationer kan även indirekt orsaka olyckor genom störd motorik eller känselbortfall i händer som kan orsaka fumlighet och i sin tur leda till en olycka. Det är arbetsgivaren som ansvarar för att föreskrifterna om vibrationer följs, men du som arbetstagare måste hjälpa till och följa de anvisningar du får.

Lätt som en fjäder. Stark som en häst.

Hikokis lättaste och starkaste nyhet är här. Verktygspaketet KC18DD innehållande en lätt, smidig och stark borr samt slagskruvdragare med 18V kraft i 12V kropp och kapacitet för de allra vanligaste lättare applikationerna. En av de mest utmärkande egenskaperna är den kompakta kroppen och höga kapaciteten som ger hög prestanda. Perfekt för jobb över axel- och huvudhöjd. Den kolborstfria motorn gör även att borr och slagskruvdragaren håller längre. Ergonomiskt och hållbart!

  • Kompakt och stark
  • Kolborstfri motor ger lång livslängd
  • Självklart med Hikokis välkända ergonomiska grepp

Vad innebär borstlös motor?

Med en borstlös motor får maskinen mer kraft än en icke borstlös. Maskinen slits inte heller ut på samma sätt som de äldre maskinerna där kolborsten kan behöva bytas ut. Maskinen får också upp till 50% längre driftstid jämfört med den traditionella motorn.

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto