Just nu: Fri frakt på köp över 4 000 kronor! Se villkor här.

TEMPERATURGUIDEN

Rätt innertemperatur är A och O för ett bra resultat på kött, fisk och kyckling. För kyckling och fläsk är det viktigt att veta när köttet är ordentligt genomstekt. Här hittar du en lista på innertemperaturer för olika köttdetaljer, grilltips och råd för godare och mörare kött. Olika detaljer tar olika lång tid, och ofta varierar även storleken på köttbiten.

Därför är innertemperaturen ett bra mått på när köttet är klart. Stick in en digital termometer i mitten av den tjockaste delen. Om köttet har ben sticker du in termometern i mitten av den tjockaste delen, intill benet. Nedan finns detaljerade listor på innertemperaturer för olika köttdetaljer och allmänna temperaturer för blodigt, medium och välstekt kött.

Det viktigaste när du tillagar kött är att du håller koll på stekgraderna.
• Medium rare betyder att köttet är rosastekt med en röd kärna.
• Medium betyder att köttet är helt rosastekt.
• Well done betyder att köttet är helt genomstekt.
usp_block
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
bauhaus_premium_cms

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto