Missa inte våra medlemskvällar! Klicka här för att se när turnén kommer till ditt varuhus och få ett smakprov på våra aktiviteter.

Under sommaren tillbringar vi mycket tid utomhus och att ha en mysig uteplats att umgås på är viktigare än någonsin. En trend som syns tydligt är silvergrå träytor på altaner. Inredaren Susan Törnqvist vet vad du ska tänka på för att få rätt känsla!


Hur ska man egentligen tänka när man inreder utomhus?
Att det är fint med en silvergrå färg på träytorna var något som Susan Törnqvist, stylist och Instagram-profil, tog fasta på efter att ha behandlat sin altan med SiOO:X.

– Altanen blev precis sådär fint grå som jag ville att den skulle bli. Det slutade med att vi behandlade alla våra tre altaner och vi är väldigt nöjda. Jag gillar att man kan se skillnaden snabbt och hur vattnet bara lägger sig som små pärlor på träet efter behandlingen.
Susans tips:


1. Tänk rum
Ge altanen delar som representerar matrum, kök, vardagsrum och plats för relax. Du behöver inte ha en 
gigantisk altan för att lyckas utan, dela istället upp altanen med möbler och grupper. Härliga textilier som kuddar och plädar och mysbelysning är precis lika viktigt ute som inne.


2. Våga lek med former
På en mindre altan är exempelvis ett runt bord tillsammans med en fin 
klotgrill perfekt, ihop med en liten härlig utesoffa eller mysiga sittpuffar.


3. Styla rätt med grått!
Med en SiOO:X-behandling kan du 
förvandla gula träytor till grå. Du kan behandla altanen, bord, staket, panel eller dina utemöbler. Styla sedan den grå träytan med andra färger du gillar, men tänk på att välja färger med 
omsorg. Jag har valt en ganska dov färgskala med accentfärger som vi även har inomhus. Det är fint med grönska och växter på altanen. Det ger en fin färgklick utan att bli för mycket. I övrigt toppar jag med färger av vitt, beige och accenter i grått och svart. Klassiskt säkra kort är att föredra.

Vad är Sioo:x?
Den naturliga evolutionen har format och skapat vår natur. SiOO:X träskydd imiterar naturens skyddsteknik och håller därför upp till 15 år. I SiOO:X finns en unik kombination av kisel och kalium. Två naturliga ämnen som finns runt om oss, och som tillsammans bildar ett naturligt skydd som efterliknar naturens eget träskydd.


Steg för steg


1. FÖRBEREDELSE
Skydda alla intilliggande ytor från stänk. Använd Förtvätt och slipa bort eventuella färgrester. Spola av med vatten och låt altanen torka ordentligt.


2. GRUNDBEHANDLING
Lägg på Premium Träskydd 
Altan med spruta, pensel eller terrassdyna. Låt träskyddet tränga in och stryk ut väl. Låt torka i minst två timmar. Lägg därefter på ett andra lager träskydd och låt torka i minst fyra timmar. (Lägg rikligt med Träskydd och Ytskydd på ändträet)

3. YTBEHANDLING, 1:A SÄSONGEN
Påför Premium Ytskydd Altan med pensel, spruta eller terrassdyna. Låt vätskan tränga in någon minut och stryk ut väl. Altanen är brukstorr efter en timme.


4. YTBEHANDLING, 2:A SÄSONGEN
Efter ca 12–18 månader 
behöver altanen ytbehandlas ytterligare en gång, vilket förseglar ytan så den håller i många år framöver. Tvätta rent med SiOO:X Underhållstvätt innan applicering. Altanen är brukstorr efter 
1 timme. Steget kan behöva 
återupprepas efter några år, särskilt på utsatta områden.


Snart har du en vacker silvergrå yta som känns len och sval. Träet håller i upp till 15 år och blir bara finare och finare för varje år som går.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto