UNDERLAGSPAPP YAM 2000 0,70X12,5M

118,00 kr

Underlagspapp YAM 2000

YAM 2000 används som byggpapp under tätskikt. Fungerar som ett vattenavledande skikt under yttertak av t.ex. takpannor och takplåt. Den skyddar också huset mot fukt och nederbörd under byggtiden, tills yttertaket är mont...

Se fullständig produktbeskrivning
5.0000000000 1

Hemleverans

Ange postnummer för att se lager och leveransinformation.

Lagerstatus i varuhus:

Produktbeskrivning

Underlagspapp YAM 2000

YAM 2000 används som byggpapp under tätskikt. Fungerar som ett vattenavledande skikt under yttertak av t.ex. takpannor och takplåt. Den skyddar också huset mot fukt och nederbörd under byggtiden, tills yttertaket är monterat. I Sverige används normalt underlagsprodukter som är avsedda för fast underlag av trä. Det är den vanligaste konstruktionen, inte minst därför att den ger stabilitet och är hållbar.

Teknisk information
Bredd: 0,7m
Längd: 12,5m
Vikt: 2000g/m2
AMA-beteckning: YAM2000

Vanliga frågor om underlagspapp

Har det någon betydelse åt vilket håll man lägger underlagstäckningen?
Det normala är att man lägger underlagsvåderna horisontellt, längs med takfoten och takbrädorna. Då kommer överlappet i fallriktningen, vilket anses vara säkrare. Undantaget är vid listtäckning och om man lägger tätskikt från nock till fot, då det av estetiska skäl kan vara bättre att lägga underlagstäckningen (YAM 2000) i samma ledd, för att undvika att underlagets skarvar skymtas igenom tätskiktet som horisontella upphöjningar.

Ska man ta bort gammal underlagstäckning vid renovering av tak?
Den gamla underlagstäckningen kan vara kvar om råspont och underliggande konstruktion är i bra skick. Se till att inga gamla spik eller dylikt sticker upp som kan skava hål på den nya underlagsprodukten underifrån.

Kan man klamra underlagstäckningen?
Spikning är alltid att föredra, och det enda godkända alternativet för Micoral, Macoflex och Bitulight. Dold klamring i två parallella rader med rostfri klammer av typen 140/10 är okej vid läggning av Flexilight och Elastoflex, men förutsätter läktning eller täckning i samband med att man monterar underlagsprodukten.

Hur lång livslängd räknar man på underlagstäckningen?
Underlagstäckningen kan med ett intakt ytskikt fungera i 30-40 år.

Måste underlagstäckningen vara helt torr när man lägger på tätskiktet?
Ja. Med torr menar vi att det inte ska finnas någon synlig väta eller spår av snö och is och inte heller någon synlig färgskillnad på underlaget till följd av väta.

Hur länge kan underlagspapp ligga öppet?
Det vattenavledande underlagets huvudfunktion är att leda bort den fukt som kan tränga in genom taktäckningens skarvar samt det kondensvarten som kan uppkomma på undersidan av taktäckningen. När det ligger öppet kan, vid extremt kraftig nederbörd, genomslag av vatten förekomma. Det är med andra ord inte att betrakta som ett tätskikt. Den angivna tiden för exponering för UV-ljus avser hur länge underlagsprodukten kan utsättas för solljus utan att dess livslängd förkortas. För Flexilight och Micoral gäller 2 månader, för Macoflex 3 månader och Elastoflex 4 månader. Bitulight ska täckas direkt.

Mer information
Produktnamn UNDERLAGSPAPP YAM 2000 0,70X12,5M
Artikelnummer 3881546A
Vikt 18.5000
EAN-nr 7391738009216
Netto vikt 18.50
Typ UNDERLAGSPAPP
Varumärke ICOPAL

Recensioner

Här kan du ställa en fråga eller lämna en recension på BAUHAUS produkter.

Läs mer om recensioner här

18027+ nöjda kunder!

26040 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…