Företagare? Logga in eller bli företagskund här.

Hållbar odling i växthus!

Att odla i växthus är har många fördelar, inte minst är hållbarheten.

En av de största fördelarna med växthus är förmågan att uppnå idealiska odlingsförhållanden.

Ett växthus kan ge en stabil miljö för att odla växter året runt, ge dig mat från din egen bakgård och få en rivstart på växtsäsongen, där vissa växter planteras tidigt och senare flyttas ut till din trädgård.

På de varma somrarna, när det är för varmt eller torrt för att växa ute, kan du addera till fukt för att kontrollera klimatet inne i växthuset.

Denna förmåga att kontrollera klimatet minskar riskerna med plötsliga förändringar i väderförhållandena, och du har då en större förutsägbarhet i vad du odlar och hur mycket du kommer att ge.

Genom att odla dina egna grönsaker får du inte bara fördelarna med högre kvalitet och mer näringsrik mat, utan du minskar också miljöpåverkan. En av de vackraste sakerna med att odla i ett växthus är hållbarheten, både i att utnyttja ett växthus för att odla och i själva strukturen.

När du odlar i ett växthus minskar du användningen av plast, du tar bort behovet av skadliga produkter som bekämpningsmedel för att skydda dina växter från insekter, och du kan använda solen som din värmekälla.

Plast har ett dåligt rykte, men hållbar plast, som polykarbonat, är den bästa lösningen för växthusodling. Polykarbonats hållbarhet beror på många saker:

Varaktighet:

Palrams produkter är extremt hållbara och långvariga så att du ka njuta av odling år efter år, vilket tar bort behovet av att byta ut ditt växthus eller bidrar till skadliga transporteffekter.

Minskad transport:

Eftersom Palram-Canopias polykarbonat är mycket tunt och lätt, kan det packas effektivt för att inte slösa utrymme och minska effekterna av skadlig transport. Och eftersom Palram använder allt polykarbonat från egen tillverkning, behöver det inte transporteras från någonannanstans och sparar därmed ännu mer energi.

Materialproduktion:

Polykarbonat tillverkas inte bara av överbliven plast från andra industrier, utan det tar också låg energi att producera jämfört med andra material eftersom det inte behöver mycket värme eller mycket kylvatten. Palram – Canopia fortsätter sitt engagemang för att förbli miljövänliga och hållbara genom att inte producera engångsprodukter av plast.

Återvunnet och återvinningsbart:

All Palrams plast är gjord av återvunnet material och är även designad för att kunna återvinnas och återanvändas. Det finns inget avfall från produktionen och i slutet av sin långa livslängd kan alla produkter också återvinnas, vilket bibehåller sin status som en ansvarsfull och hållbar lösning.

Palram tipsar alla odlingsvänner att tänka på hållbarhet ytterligare genom att följa dessa enkla tips!

  • Välj rätt plats för att få så mycket ljus och naturlig värme som möjligt.

  • Implementera den mest miljövänliga bevattningslösningen, som tex att använda naturliga vattenresurser (tex regnvatten) så mycket du kan.

  • Optimera energianvändningen genom att använda naturlig belysning och installera LED-lampor. Och om ytterligare belysning för uppvärmning behövs, fungerar lysdioder också som effektiva värmelampor.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Laddar…