Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Snabbguide för vattenvård
Grattis du har bestämt dig för ett Viva Spa! Nu är nästa steg att läsa in sig på hur du bibehåller ditt spabads hälsa.
Fel kemprodukter kan istället skada ditt bad och du behöver även behandla med rätt produkter för att garantin ska gälla.

Reningssystem

På alla spabad från Viva Spa så sitter det ett passivt reningssystem. Detta möjliggör att spabadet bibehåller vattenkvaliteten mellan badtillfällena.

De två varianter som finns på detta reningssystem är ett som är en ozonator och ett som är en uv-lampa. Principen är densamma på båda systemen, allt vatten som passerar förbi blir beskjutet av en gasform (ozon) eller uv-strålar (uv-lampa). Detta desinficerar vattnet och dödar bakterier och bioorganismer.

Om du inte använder spabadet eller lyfter på locket på dagar eller veckor, så behöver du inte heller tillsätta någon klor för att rena vattnet. Tillsätter man klor i alla fall så har inte kloret något att arbeta med, då kommer det att angripa spabadets delar istället. Detta kan resultera i blekningar på svarta plastdetaljer, lock som spricker, pumpar som går sönder i förtid och att ytlagret på akrylformen ödeläggs.

Brom och klor
Brom- och klortabletter är helt och hållet förbjudet, då dessa utsöndrar en för hög koncentration av kemikalierna under för lång tid. Är locket på medans dessa kemikalier är i spabadet så bildas då gaser under locket, detta måste ventileras, vilket inte sker om man använder sig av tabletter. Klor får endast tillsättas i pulverform och behövs endast efter badtillfälle. En halv matsked för en kubik vatten.

PH- värde
Du bör mäta ditt spabads pH-värde en gång i månaden. Det skall ligga runt 7.2, då är kloret som mest effektivt och det finns ingen risk för utslag under badtillfälle. Du bör även spola badets filter en gång i veckan, en gång i månaden behöver filtret rengöras från större partiklar som hudavlagringar och hudfetter med en kemikalie som heter Filter Rent. Vi rekommender även att du byter vatten två till tre gånger per år, i samband med detta så ska du använda dig av kemikalien Rör Rent för att motverka lagringar av biomaterial på insidan av slangsystemet, i och med att man återanvänder vattnet vid varje badtillfälle.

Garantier
För att garantier skall gälla skall alla skötselråden följas. Avsteg från skötselråd är avsteg från garantiavtalet. Framställaren av kemikalien ansvarar för att instruktionen på burken/förpackningen stämmer och att måttavgivelsen stämmer.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto